di 2 jun - 20:15 - 22:45

Poeziebar XL

De Poezieboys | Zaal 3
2 jun
20:15 - 22:45
  • di 2 jun
    20:15 - 22:45
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

De Poezieboys, dat zijn Jos Nargy en Joep Hendrikx. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op de legendarische avond in 1966 van Simon Vinkenoog in Carré. Het doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Om de maand organiseren De Poezieboys een Poeziebar in Zaal 3; onze zaal voor nieuwe makers en jong talent. Maar op 2 juni pakken we dus groot uit in de Koninklijke Schouwburg. Elke editie van de Poeziebar staan er andere dichters op de bühne. We maken binnenkort bekend wie dat zijn voor deze editie.

Over De Poezieboys

In 1966 komen op uitnodiging van Simon Vinkenoog handenvol dichters bijeen in Carré. Hun maaltijd: een halve kip en een joint. Deze dichters, waaronder een debuterende Jules Deelder, Johnny the Selfkicker en Vinkenoog zelf traden op voor een dampend, joelend en stijf uitverkocht Carré. Jos Nargy en Joep Hendrikx vragen zich af waarom een dergelijke avond tegenwoordig haast ondenkbaar lijkt. De poëzie verdient beter vinden zij; En ze richtten de Poezieboys op.

Jos en Joep maakten voorstellingen die onder andere te zien waren op theaterfestival de Parade en in verschillende theaters. Ook organiseerden ze poëzieavonden met jonge (levende!) dichters en richten ze de Poeziebar (voorheen de 'Poezieclub') op. Samen met muzikant Bas Prins brengen zij de beste poëzie van dit moment, geïnspireerd op die ene legendarische avond in Carré. En natuurlijk met als doel: uitverkochte, dampende en joelende zalen voor de poëzie! Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken.

Want de wereld kan wel weer wat Rock & Roll & Poëzie gebruiken

Credits

beeld poezieboys Neeltje de Vries
met De Poeziebar
met dank aan Zaal 3 & Crossing Border Festival

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie