Andromache

Toneelschuur Producties / Olivier Diepenhorst
10 apr
-
11 apr
Data & tickets
 • di 10 apr
  20:15 - 22:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest
 • wo 11 apr
  20:15 - 22:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
  Geweest

Na Smekelingen en Troje Trilogie is Andromache opnieuw een stuk gebaseerd op een eeuwenoude Griekse tragedie. Regisseur Olivier Diepenhorst en een ijzersterke cast bestaande uit o.a. Roeland Fernhout nemen Jean Racines Andromache onder handen. Hierin raken Andromache, Orestes, Hermione en Pyrrhus in de nasleep van de Trojaanse Oorlog verstrikt in een dodelijk web van hartstocht, jaloezie, eer, wraak en onmogelijke liefdes.

Andromache wordt vaak gezien als een liefdestragedie, maar voor mij gaat zij vooral over jonge mensen die zijn opgegroeid tegen de achtergrond van een wereld die permanent in oorlog is. De oorlog lijkt voorbij, maar in hen woedt hij voort, waardoor zij geen andere mogelijkheid zien dan hun toevlucht te zoeken tot extreem geweld als uitweg uit hun persoonlijke misère. Als het geluk en de liefde niet voor hen zijn weggelegd, dan ook niet voor de ander.

"Olivier Diepenhorst is op dit moment een van de interessantste jongere theatermakers." - De Volkskrant ★★★

"Prachtige scenes […] vooral de smoorverliefde Orestes die ongegeneerd de liefde van Hermione vraagt, laat zien dat er volop nieuwe spelmogelijkheden zijn met Racine." - NRC Handelsblad ★★★

"IJzersterk […] petje af voor de soepele wijze waarop ze de lange zinnen laten meanderen" - Haarlems Dagblad

"Andromache is bloedstollend spannend" - Theaterinspiratie


 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie