do 21 mei - za 23 mei

Revolutionary Road

Theater Rotterdam
21 mei
-
23 mei
 • do 21 mei
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • vr 22 mei
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • za 23 mei
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1

Op meedogenloze wijze prikt Revolutionary Road de droom van het gelukkige gezinsleven door. De jonge Frank en April Wheeler zijn totaal vastgelopen in hun burgerlijke bestaan in de buitenwijk van een grote stad, waar alles draait om voldoen aan het perfecte plaatje. Terwijl ze hun leven steeds meer beginnen te haten, valt hun huwelijk langzaam maar zeker uit elkaar.

Revolutionary Road is geselecteerd voor het Nederlands Theater Festival 2018. Uit het juryrapport: "Een intrigerend, aangrijpend stuk, fris en helder verteld, met sterke en scherpe dialogen, zorgvuldig gespeeld door prachtige acteurs."

Met zijn indringende gevoel voor psychologie kruipt Richard Yates in de hoofden van zijn personages, wier innerlijke levens nooit zo aangeharkt zijn als hun gazonnetjes. Zijn veelgeprezen roman Revolutionary Road wordt door velen gezien als een moderne klassieker. Erik Whiens toneelbewerking zindert en kruipt onder de huid, met indrukwekkend spel van topacteurs Jacob Derwig, Teun Luijckx, Alejandra Theus en Jacqueline Blom.

Een voorstelling over wat je eigenlijk denkt en wat je vervolgens zegt, over wie je zou willen zijn en wie je bent. Over ontsnappen, maar niet aan jezelf kunnen ontkomen.

Onderdeel van:
Wijkjury Den Haag

Recensies

NRC ★★★★
"Glashelder en tot op de millimeter precies geregisseerd."

Groene Amsterdammer
"IJzingwekkend goed."

Credits

tekst Richard Yates
bewerking Jacob Derwig
regie Erik Whien
spel Jacob Derwig, Teun Luijkx, Alejandra Theus en Jacqueline Blom 

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie