do 14 mei - 20:15

De Managers

La Isla Bonita | Frascati Producties
14 mei
20:15
  • do 14 mei
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Hoe spreken we met elkaar anno 2020? Performance collectief La Isla Bonita gaat met elkaar om tafel. In een wereld van maatpakken, flip-overs, powerpoints en flesjes Spa vergaderen vijf witte managers op een geheime locatie. Hoe moet het verder met de wereld, de mensheid, de zaak, dit team, de productpresentatie van volgende week dinsdag?

La Isla Bonita vergadert live: over de lichaamstaal van macht

Is de man, pardon de mens, in staat aan een vergadertafel tot zinvolle oplossingen te komen? In een wereld beheerst door guerrilla-tactieken, manipulatie, fallocentrisme en mansplaining komt La Isla Bonita met een steigerend weerwoord. Een even hilarische als schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen.

Een hilarische en schrijnende voorstelling over macht en al haar rituelen

Onderdeel van:
Serie 2
Serie 4

Over La Isla Bonita

Het werk van La Isla Bonita is sterk beeldend, associatief, maatschappijkritisch maar eveneens toegankelijk en brutaal, met een grote dosis humor. De leden studeerden in 2015 gezamenlijk af aan de opleiding Theatraal Performen van de Toneelacademie Maastricht met La Isla Bonita. Vervolgens maakten zij Dogs of War (Parade, 2016) en La Lucha Libre (2017). Deze worstelshow kaartte op aanstekelijke manier allerlei clichés aan over vrouwen, mannen en seks. December 2018 presenteerden zij Atlantis (eindregie Paul van der Laan), waarin vijf hydrofeministische zeemeerminnen met een forse vin de (onderwater)wereld bloot leggen.

Recensies

★★★★ NRC
"Het is kolderiek en goed bedacht en er zitten scènes tussen van grote schoonheid. In de parallelle fantasiewereld van La Isla Bonita komen menselijke verhoudingen even symbolisch als concreet aan de orde."

★★★★ Volkskrant
"La Isla Bonita geeft een frisse impuls aan de kantoorparodie"

Parool
"De performers doen in De managers niet veel anders dan onze wereldleiders: ze verleiden elkaar en hun publiek (in leuke, droogkomische scènes) maar voor je het weet zit je te lachen om iets waar niet meer om te lachen valt."

Credits

concept & Spel Luit Bakker, Milou van Duijnhoven, Mirthe Labree, Aukje Schaafsma en Lisa Schamlé
eindregie Suze Milius

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie