do 14 mei - za 16 mei

Vasalis, altijd vandaag

Bram van der Vlugt, Nettie Blanken e.a.
14 mei
-
16 mei
 • do 14 mei
  20:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • vr 15 mei
  20:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • za 16 mei
  20:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs

De poëzie van Vasalis, een van de meest geliefde Haagse dichters van ons land, leent zich bij uitstek om op muziek gezet te worden. Rasacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken brengen deze gedichten op het podium. Voorzien van theatraal vuurwerk en begeleid door Floris van der Vlugt, met zelf gecomponeerde muziek.

De eerdere concertvertellingen van Van der Vlugt & Co waren autobiografisch, maar dit seizoen legt het gezelschap zich toe op het verwezenlijken van een droom van Nettie Blanken. Ooit werd zij verliefd op het werk van Vasalis, één van de meest geliefde dichters van ons land en winnares van onder meer de Constantijn Huygensprijs en de P.C. Hooftprijs. Als psychiater, maar vooral als mens, kende zij onze zielenroerselen als de beste en haar poëzie leent zich bij uitstek om op muziek gezet te worden. Behalve haar gedichten spelen ook haar eigen worstelingen met het leven en met het schrijven een grote rol.

Janine Brogt, bekend van haar inventieve boekbewerkingen als Liefde Levenslang en Twee Vrouwen, schreef het script. Topacteurs Bram van der Vlugt en Nettie Blanken zorgen voor het theatrale vuurwerk, begeleid door Floris van der Vlugt – zoon van – met zelf gecomponeerde muziek.

Credits

Met Bram van der Vlugt, Nettie Blanken en Floris van der Vlugt

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie