di 12 mei - 20:15

Paradijsvertraging

Collectief Het Paradijs
12 mei
20:15
  • di 12 mei
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

In een ondergrondse bunker zijn de zaden van de wereld opgeslagen. Na een ramp meldt een groepje idealisten zich om de zaden weer op te kweken. De groep vergeet de beschaving waar ze uit voortkwam en ontwikkelt in razend tempo een eigen vorm van stompzinnigheid. Als het laatste licht door kortsluiting uitvalt, kan niemand zich meer herinneren hoe het weer aan moet.

Collectief Het Paradijs vond elkaar tijdens de Mime Opleiding waar het in juni 2018 gezamenlijk afstudeerde. Hoe verschillend de afzonderlijke leden ook zijn, zij stuwen elkaar onzelfzuchtig omhoog; zich constant bewust van de aanwezigheid van de ander. Ze rijgen humor en tragiek aan elkaar, nemen de tijdsgeest op de hak en zetten hun hele hebben en houwen in voor eenzelfde doel: een verhaal vertellen en er alles uithalen wat erin zit. Dit resulteert in beeldende voorstellingen met een fysieke, explosieve speelstijl, waarbij tekst niet wordt geschuwd.

Beeldende voorstelling met een fysieke, explosieve speelstijl

Credits

spel/concept/productie/vormgeving Jurriaan de Vos, Jasper Koopmans, Hali Neto, Sue-Ann Bel, Ivar Schutte, Santino Slootweg, Luuk Weers, Vincent van Woerkom, Len Pillen
regie Ko van den Bosch
beeld Bart Grietens
met dank aan Academie voor Theater en Dans, André Veltkamp Beurs

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie