SYZYGY

Jakop Ahlbom Company
8 mei
-
9 mei
Data & tickets
 • vr 8 mei
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • za 9 mei
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1

In SYZYGY geeft de Jakop Ahlbom Company vorm aan menselijke en emotionele thema’s rondom het mach-tigste, maar ook het meest kwetsbare wat we bezitten: het lichaam. Hoe hebben cultuur en media invloed op ons zelf-beeld en kunnen we omgaan met verandering? Hoe ver kan maakbaarheid gaan en wat is schoonheid?

In deze voorstelling met vier vrouwelijke performers is het lichaam als instrument weliswaar leidend, maar net als in het andere werk van Ahlbom wordt er een spannend spel gespeeld met surrealisme en transformatie. Deze magische, poëtische reis voert ons langs zowel het werkelijke als het onwerkelijke en brengt ons steeds weer tot de vraag: kan je ánders kijken? En zie je je eigen lichaam, en dat van degene naast je, na afloop met een nieuwe blik? Durf los te laten wat je dacht zeker te weten…

IMAGINE THE UNIMAGINABLE
Beelden uit Jakop Ahlbom’s voorstellingen kunnen jaren later nog voor je geestesoog terugkomen, en ook met SYZYGY creëert hij een unieke belevenis. Het is een terugkeer naar de intimiteit van de kleine/middenzaal na jaren van groot gemonteerde voorstellingen als Horror en Le Bal, om dicht op de huid op zoek te gaan naar de essentie van het lichaam in al haar zuiverheid. Associatief in de beste Ahlbom traditie, is dit een [liefdevolle] performance over kracht en kwetsbaarheid, schijn en zijn, illusie en desillusie.

Onderdeel van:
Serie 2

Credits

Van en met Jakop Ahlbom Company

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie