Mama Marlène

Rudolphi Producties | Waal en Wind
7 mei
20:15
  • do 7 mei
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Twee actrices doen auditie voor de rol van hun leven: Marlène Dietrich. Ubervrouw, sekssymbool voor zowel mannen als vrouwen, oermoeder én feministisch boegbeeld. En dat alles verenigd in één persoon. Was dit beeldvorming of was zij alleskunner?

Eva Marie de Waal en Sophie van Winden zoomen in op de relatie tussen Marlène Dietrich en haar dochter Maria Riva. In de kleedkamer van de actrices rijst de vraag: Hoe doen wij het zelf? Welke moeder gunnen wij onze kinderen? Hoe presenteren wij ons aan de buitenwereld?

In scherpe, persoonlijke dialogen buigen ze zich over het moeder- en dochterschap en het dilemma of de verschillende werelden waar we in leven wel te verenigen zijn.

Mama Marlène is de tweede voorstelling, na Holy F (2016), in een drieluik over de positie van de vrouw. Eva Marie de Waal en Sophie van Winden - Waal en Wind - kiezen hun onderwerpen bewust, feministisch, geëngageerd, met veel humor en een sterke beeldtaal.

Wie zijn Sophie van Winden & Eva Marie de Waal?

Sophie van Winden heeft na haar opleiding aan de Toneelacademie Maastricht onder meer gespeeld bij het Noord Nederlands Toneel en het Nationale Toneel. Hier vertolkte zij onder andere de rollen van Julia (Romeo & Julia, NT) en Tirza (naar het boek van Arnon Grunberg, NT). In 2011 ontving ze de Guido de Moor-prijs voor haar prestatie als beste jonge talent bij het Nationale Toneel. Haar eerste filmrol speelde zij in Leef!, waarvoor zij de Gouden Kalf voor beste vrouwelijke bijrol ontving. Verder is Sophie te zien geweest in onder meer de televisieseries Overspel, Heer&Meester en Ik weet wie je bent. In 2016 hebben Sophie en Eva Marie onder naam Waal en Wind hun eerste voorstelling Holy F bij Rudolphi Producties gemaakt.

Eva Marie de Waal studeerde naast moderne dans en geschiedenis aan de Theaterschool in Amsterdam. Eva Marie is werkzaam als actrice, schrijver en theatermaker. Zij maakte, in samenwerking met anderen de voorstelling Superkapitalisten en Sociaal Kapitaal bij Mugmetdegoudentand. Met haar eigen stichting Theatergroep Pervorm maakte zij verschillende Paradevoorstellingen waarvan Happynasty in 2014 tevens haar regiedebuut was. Eva Marie is onder meer te zien geweest in de theatervoorstellingen Wat Het Lichaam Niet Vergeet van Toneelgroep Oostpool en Het Verjaardagsfeest van Het Nationale Toneel. Daarnaast heeft ze o.a. gespeeld in de televisieseries Penoza, Van God Los en komend seizoen is Eva Marie te zien in de nieuwe ziekenhuisserie CMC.

In scherpe, persoonlijke dialogen over het moeder- en dochterschap

Credits

tekst, concept en spel Eva Marie de Waal en Sophie van Winden
regie Mirjam Koen
scenografie Miek Uittenhout

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie