vr 20 mrt - wo 20 mei

Het Oog van de Storm

Met Hans Croiset, Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege, Marguerite de Brauw e.a.
20 mrt
-
20 mei
 • vr 20 mrt
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • za 21 mrt
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • di 19 mei
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • wo 20 mei
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

André en Madeleine zijn al meer dan vijftig jaar gelukkig getrouwd. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward. Zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wat is er precies gebeurd?

Benieuwd hoe de voorstelling tot stand is gekomen? Bezoek op 21 maart of 20 mei de inleiding!

Na het bejubelde stuk De Vader en de komische voorstelling De Waarheid kunnen we opnieuw genieten van een toneelstuk van het Parijse wonderkind Florian Zeller, een van de meest gespeelde en bejubelde toneelauteurs van dit moment.

In Het Oog van de Storm volgen we André en Madeleine die al meer dan 50 jaar gelukkig getrouwd zijn. Hij was ooit een succesvol schrijver, maar de laatste tijd is hij vergeetachtig en verward, zij een toegewijde en sterke vrouw die altijd zijn steun en toeverlaat is geweest. Dit weekend zijn hun dochters, Anne en Elise, naar het ouderlijk huis gekomen om op verzoek van de uitgever André’s papieren te sorteren. Na een stormachtige nacht gebeuren er vreemde dingen. Alles wijst erop dat er een groot gemis te betreuren is. Maar wie is er overleden?

Het Oog van de Storm geeft geen antwoorden. Zeller: ‘Belangrijk is dat de toeschouwer in het hoofd van de personages kruipt en zo vanuit een steeds wisselend perspectief hun leven meebeleeft.’ De loop der dingen wordt daardoor soms ongrijpbaar en dubbelzinnig, maar de pijnlijke weg van het gemis, de onverdraaglijke pijn van de afwezigheid van de ander, is helder en navoelbaar. Hier wordt een levenslang één-zijn in tweeën gescheurd.

Het Oog van de Storm werd eerder opgevoerd in o.a. Parijs en Londen en is nu in de Nederlandse uitvoering te zien met een scala van Nederlandse topacteurs, waaronder Hans Croiset, Anne Wil Blankers en Johanna ter Steege.

Credits

Regie Agaath Witteman
Tekst Florian Zeller
Met Hans Croiset, Anne Wil Blankers, Johanna ter Steege e.a.

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie