Theatercollege Frans de Waal

Mama's laatste omhelzing: over emoties bij dieren
15 okt
20:15
  • di 15 okt
    20:15 - 22:20
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

''Welbeschouwd zijn we allemaal apen en dat is niet iets om je voor te schamen,'' aldus bioloog Frans de Waal. Zijn boek Mama's laatste omhelzing: over emoties bij dieren is een hit. Nu staat hij exclusief in de Koninklijke Schouwburg om alles haarfijn uit te leggen. De Waal laat zien dat er zoiets bestaat als (zelf)bewustzijn bij dieren. Want waarom zouden mensen wel emoties hebben en dieren niet?

Frans de Waal

Frans de Waal (1948) is een wereldberoemde Amerikaans-Nederlandse bioloog, primatoloog en hoogleraar psychologie aan de Emory University in Atlanta. Het Amerikaanse tijdschrift Time schaarde hem tot de 100 invloedrijkste mensen. Hij schreef vele internationale bestsellers en heeft een half miljoen volgers op Facebook. Hij schreef onder meer De bonobo en de tien geboden, De aap in ons, Een tijd voor empathie en Zijn we slim genoeg om te weten hoe slim dieren zijn?. Frans de Waal was in 2017 een indrukwekkende en zeer goed bekeken Zomergast.

Volgens Frans de Waal hebben dieren wel degelijk menselijke emoties als spijt, empathie of vriendschap. ‘Welbeschouwd zijn we allemaal apen en dat is niets iets om je voor te schamen’. Dankzij de vele voorbeelden en de heldere taal van Frans de Waal is dit college een college dat je niet mag missen.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie