Role Model (12+)

DOX & Nicole Beutler
do 5
april
  • do 5 apr
    19:30 - 20:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

In ROLE MODEL staat een groep jonge vrouwen samen sterk. Mannelijk, vrouwelijk, onverschrokken, onzeker, rauw, zacht... Ze zijn het allemaal, en alles er tussenin.

De cast

Quote

★★★★ - Trouw: “Een verrukkelijke catwalkfinale, waarin de zes transformeren in de krankzinnigste figuren. […] "

Onderdeel van:
Jeugd (12+)

Het opzwepende dansconcert ROLE MODEL is een samenwerking van Nicole Beutler Projects met DOX, hét Utrechtse huis voor jong podiumtalent. Regisseurs Nicole Beutler en Magne van den Berg creëerden de voorstelling samen met zes unieke performers.

Met martial arts, voguing, hiphop, house, rap en zang is ROLE MODEL een voorstelling die eigenheid en diversiteit viert. Zes persoonlijkheden omarmen hun kracht op de dampende beats van DJ Streamer. Een inspirerend stuk voor iedereen van 12 tot 99 jaar.

"Nu het patriarchaat, met Trump voorop, zich van zijn slechtste kant toont, is het hoog tijd voor een tegengeluid. Ik vecht niet tegen de man, maar voor de vrouwelijke kracht. Die gaat over verbinden, over zachtheid. Samen met typisch mannelijke eigenschappen- doelgericht, sterk- kan dat van grote meerwaarde zijn. Ieder mens heeft van allebei wat. Zodra je je dat realiseert, heb je een overvloed aan mogelijkheden. Hierover gaat Role Model."
 - Nicole Beutler in De Volkskrant
 

Recensies

“Role Model bevrijdt en ontroert. (...) Misschien wel het allermooiste van de voorstelling is dat kracht en kwetsbaarheid om elkaar heen dansen en elkaar voortstuwen en dat daarin alles een eigen plek krijgt.” Musicalnieuws.nl

“Met Role Model zetten regisseurs Nicole Beutler en Magne van den Berg met DOX een aangenaam beeld van empowerment neer.”
★★★ Theaterkrant.nl

“Een verrukkelijke catwalkfinale, waarin de zes transformeren in de krankzinnigste figuren. […] Een urban dansexplosie van verscheidenheid. […] Zes sterke vrouwen, trots op wie ze zijn geworden .”
  ★★★★ Trouw

★★★★ - Trouw: “Een verrukkelijke catwalkfinale, waarin de zes transformeren in de krankzinnigste figuren. […] "
Trouw

Credits

Regie Nicole Beutler en Magne van den Berg
Choreografie in samenwerking met de dansers Anne Fay Kops, Debbie Ruijter, Deschny Rogers, Djinti Sullivan, Lucinda Wessels, Tamara Robledo Oud
Muziek Gary Shepherd (DJ Streamer)
Kostuums Jessica Helbach
Scenografie en lichtontwerp Sascha van Riel
Repetitor Anne Suurendonk
Techniek Peter Goudswaard, Jeroen Smith, Arne Haijtink
Productie DOX en Nicole Beutler Projects

Fotografie voorpubliciteitsbeeld: Tatchatrin Choeychom
Scenefotografie Anja Beutler
Teasers Lost Project
Trailer Bas de Brouwer