De Nachtwaker (6+)

Het Filiaal Theatermakers
13 okt
15:00
  • zo 13 okt
    15:00 - 15:50
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

De Nachtwaker is theater voor de hele familie, vol met absurde wendingen. Zonder tekst, maar met een suggestieve soundtrack. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Hoe doe je dat, als je het gevoel hebt dat je de wereld niet meer onder controle hebt en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen? “Het is om stil van te worden.” ★★★★ Theaterkrant

Elke dag fietst hij stipt om 17.00 uur met een volle thermosfles, gesmeerde boterhammen en de krant naar zijn werk. Hij installeert zich achter zijn bureau vol bewakingsmonitoren en gaat aan de slag. Checken of alles netjes onder controle is, niemand ongeoorloofd door de gangen loopt en het allerbelangrijkste, of de deuren wel dicht zijn. Als blijkt dat er één onwillige deur is die zich keer op keer niet laat sluiten, kan hij zijn nieuwsgierigheid niet bedwingen. Hij gaat naar binnen.
 

De Nachtwaker is objecttheater vol absurde wendingen voor de hele familie. Zonder tekst maar mét een suggestieve soundtrack. Acteur Noël van Santen worstelt zowel live als via beeldschermen met de wereld om zich heen. Hoe doe je dat eigenlijk als verhoudingen niet meer kloppen en vertrouwde gebruiksvoorwerpen plotseling een andere betekenis krijgen?

Recensies

Theaterkrant ★★★★

" De Nachtwaker toont de dagelijkse sleur van volwassenen, mengt die met hun dagdromen én appelleert aan de kinderfantasie. Dat allemaal zonder woorden. Het is om stil van te worden." 

Credits

Concept & Regie: Ramses Graus
Compositie: Gábor Tarján
Spel: Noël van Santen
Video: Bart Verhoeven

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie