Age of Rage (14+)

De Toneelmakerij
10 okt
19:30
  • do 10 okt
    19:30
    Theater aan het Spui, Den_Haag
    Zaal 2

Kan het kwaad een zestienjarig meisje zijn, met een Primarkshirt en blonde krullen? Die vraag stelt Age of Rage. Een meisje zit in een politiecel. Ze heeft, vindt ze zelf, nauwelijks iets gedaan. Ze liet alleen maar zien dat ze boos is – omdat je tegenwoordig altijd bijzonder moet zijn, fierce en independent. Mag je niet meer trots op jezelf zijn als je gewoon normaal bent?

Kan het kwaad een zestienjarig meisje zijn, met een Primark shirt en blondekrullen?

Er zit een meisje in een politiecel. Ze heeft - vindt ze zelf- nauwelijks iets gedaan. Toch is ze naar de grond gewerkt, opgepakt en vastgezet. Terwijl: ze liet alleen maar zien dat ze boos is. Boos omdat je tegenwoordig bijzonder moet zijn, ‘fierce’ en ‘independent’. Maar hoe doe je dat vanuit eennieuwbouwwijk in een middelgrote stad, met een witte vader en moeder? Wat als je daar niet meertrots op mag zijn?

Age of Rage is een tegendraadse voorstelling over het opkomende nationalisme in Europa. Age of Rage schiet met scherp. Het gaat over de modder die we naar elkaar gooien omdat we van elkaarverschillen. Over dat we ons land in groepen verdelen en we graag bij een groepje willen horen. Enover meisjes, want die horen niet boos te zijn.

Regisseur Wieke ten Cate en schrijver Jibbe Willems nemen de groeiende groep jonge mensen metconservatieve, populistische sympathieën onder de loep. Waar komt hun woede vandaan?

Credits

tekst Jibbe Willems
regie Wieke ten Cate
dramaturgie Paulien Geerlings
scenografie Studio Dennis van der Broec
kcast Belinda van der Stoep, Frieda Barnhard en Chiem Vreeken

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie