Stamboom Monologen

Veenfabriek i.s.m. Joy Delima
6 okt
16:30
  • zo 6 okt
    16:30
    Afrovibes Festival
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Als Joy Delima ontdekt dat ze pas de tweede zwarte actrice is die zal afstuderen van de Arnhemse toneelschool voelt ze zich voor het eerst in haar leven echt zwart en ervaart ze een verantwoordelijkheidsgevoel voor ‘the black community’. Aan de hand van een DNA-test probeert ze te ontdekken wie ze écht is. Als ze haar stamboom verder uitpluist blijft ze echter achter met choquerende feiten.

Via verschillende personages probeert Joy Delima op een luchtige manier vorm te geven aan haar twijfels, haar gebrek aan wokeness en aan de ander. Stamboom monologen gaat over de complexiteit van meerdere culturele achtergronden in één lichaam en hoe het verleden doorsijpelt in het heden.

 

"Mijn naam is Joy Larissa Delima. Na een paar maanden op school kwam ik erachter dat ik de tweede zwarte vrouw ooit was in 60 jaar op de Arnhemse toneelschool. Ik voelde een grote verantwoordelijkheid voor een groep en nam die ook. Maar voor welke groep? En waarom hoor ik daarbij? En nog belangrijker: Moet/wil ik die verantwoordelijkheid wel op me nemen? Na het afnemen van een DNA test en een groot onderzoek naar mijn stamboom bleef ik achter met shockerende feiten."

 

Stamboom monologen gaat over de zoektocht van een jonge zwarte vrouw naar zichzelf. In een theaterwereld waarin diversiteit een 'hot topic' is zoekt ze naar haar eigenheid en wat het betekend om vandaag de dag zwart te zijn.

Over de complexiteit van meerdere culturele achtergronden in één lichaam en hoe het verleden doorsijpelt in het heden

Onderdeel van:
Afrovibes

Recensies

Theaterkrant
"In een stand-up achtige show, waarbij ze razendsnel tussen verschillende personages en invalshoeken schakelt, traceert ze haar familiale roots èn haar eigen politieke bewustwording op het gebied van (systemisch) racisme en uitsluiting."

Credits

tekst en spel Joy Delima
regie en tekstbegeleiding Joeri Vos

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie