De Internet Triologie

Urland
6 okt
15:00
  • zo 6 okt
    15:00
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

URLAND brengt de bejubelde De Internet Trilogie naar de grote zaal van de Koninklijke Schouwburg. Op zondag 6 oktober zullen deze performancebeesten de grootsheid van het internet op de planken brengen met binaire codes, virtual reality en the internet of things. Als je je afvraagt of dat mogelijk is, kom dan maar eens kijken.

De digital natives van performancecollectief URLAND presenteren u De Internet Trilogie, een exclusieve happening over de belangwekkendste ontwikkeling van de moderne tijd.

Het ritualistische drieluik legt de (hyper)link tussen de mythe van Prometheus en het moderne digitale vuur. Prometheus stal het vuur van de goden en gaf het aan de mens. Zoals het vuur zowel vooruitgang als vernietiging betekent, zo behelst het internet zowel de utopische belofte als de dystopische teloorgang. URLAND wil voorbij goed en kwaad, en ook dat is spelen met vuur.

URLAND speelt en gebruikt alle tools die de theatermaker anno nu voor handen zijn, van een motion capture system tot de ‘Fanuc S-500’, en van Ableton tot Word.

De Internet Trilogie is een collectieve, digitale trip waarin het lichaam transformeert en de toekomst voelbaar wordt gemaakt. De rite schrijft de mythe, natuurlijk op het analoge toneel.

De Internet Trilogie bestaat uit de delen: MS DOS/Prometheus geketend (2014), EXPLORER/Prometheus ontketend (2015, ism CREW/Eric Joris), en INTERNET OF THINGS/Prometheus de Vuurbrenger (2016)),

 

Credits

Van en met Ludwig Bindervoet, Thomas Dudkiewicz, Marijn Alexander de Jong, Eric Joris, Jimi Zoet

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie