Allemaal Mensen | UMUNTU

Toneelgroep Oostpool
3 okt
-
4 okt
 • do 3 okt
  21:00
  Festival 'Nee, jij hebt talent!'
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • vr 4 okt
  19:00
  Festival 'Nee, jij hebt talent!'
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1

Alle mensen hebben voor 99,9% hetzelfde DNA en toch gaat de aandacht vooral naar de 0,1% waarin we verschillend zijn. Zwart, wit, homo, hetero, hipster, nerd, millennial, queer – soms is het bevrijdend je met je identiteit te onderscheiden, soms juist beklemmend of zelfs gevaarlijk. Want wat kun je nog zeggen zonder een ander te kwetsen? In Allemaal Mensen | UMUNTU proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Ze stellen zich voor aan het publiek en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar je identiteit onder woorden brengen, dat blijkt zo makkelijk nog niet.

Marcus Azzini stelt in zijn theater de ontmoeting centraal. Nog voorafgaand aan het succesvolle Allemaal Mensen van afgelopen seizoen, maakte hij in 2018 met een nieuwe generatie talentvolle acteurs de persoonlijke mozaïekvoorstelling; Umuntu Ngumuntu Ngabantu (Ik Ben Omdat Wij Zijn). Gebruikmakend van dezelfde werkvorm als bij Allemaal Mensen werd er vertrokken vanuit persoonlijk engagement en werkelijke ervaringen. Dit keer vormden de persoonlijke verhalen binnen een ogenschijnlijk homogene groep jonge talenten daarbij de basis. Met als resultaat een brutale, geestige en ontroerende voorstelling over identiteit, diversiteit en inclusiviteit. Over mens-zijn en menselijkheid en over hoe je identiteit zich vormt door samen te leven in een gemeenschap: Allemaal Mensen | UMUNTU.

In Allemaal Mensen | UMUNTU proberen tien jonge mensen hun identiteit te bepalen. Ze stellen zich voor aan het publiek en proberen zich van hun beste kant te laten zien. Maar het blijkt nog niet zo eenvoudig je identiteit onder woorden te brengen. Gaandeweg worden de hokjes waar zij zich in- en uitvechten grimmiger en de scheidslijn tussen werkelijkheid en fictie onbelangrijk. Je moreel kompas draait overuren. Let’s get comfortable with being uncomfortable! Durf iets óf niets te zijn in verbinding met elkaar, heb de moed om te bestaan.

 

Credits

Regie Marcus Azzini
Met Kharim Amier, Joy Delima, Rabbi Jallo,Tommie Kinneging, Piet Kooij & Julia Lammerts
 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie