Eva Beeftink
30 sep
19:30
  • ma 30 sep
    19:30 - 20:45
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Is MOTORS een theatervoorstelling, een dansshow of een performance met motoren op het podium? Of gaat het om een groep vrienden die alles altijd samendoet en zelfs een heel eigen identiteit heeft? Dikke boeie eigenlijk, want als je maar hard genoeg gas geeft, hoort niemand je huilen in je helm. #hardgaan #breakdance #performance.

“.. de Jiskefet onder de urbandansgezelschappen” en “ze headbangen, pogoën, breakdancen en backspinnen, in een mist van rook en laserlicht,” schreef de Volkskrant. En de Theaterkrant: “De knipoog naar zowel de urban dance als de motorscene is moddervet, maar met daaronder thema’s als individuele en groepsidentiteit, seksualiteit en machogedrag. De beheersing van de motoren, hoe klein die ook zijn, is daarbij indrukwekkend..."
 

Nadat 155 (eenvijfvijf) met breakdance-concert LIJF de festivals, poppodia verrompelden met een show die het midden hield tussen een theatervoorstelling, clubavond en concert, zijn de mannen weer terug op het theaterpodium met MOTORS! En dat ze daar thuis zijn bewezen ze met twee eerdere shows. 


155 maakt voorstellingen vanuit hun onophoudelijke fascinatie voor de wereld waarin zij (en wij) nú leven en bewegen. In MOTORS combineren de mannen twee grote liefdes: motoren en dans.

Onderdeel van:
Vanaf 12 jaar

Recensies

Theaterkrant
"...waarin alle mogelijke dansvormen versmelten met motoren "en" met Motors raakt danscollectief 155 wél iedereen in de grote zaal van Stadsschouwburg Utrecht, jong én ouder, en creëert vanaf de eerste minuut met dans, motoren en zelfrelativering een feestelijk pleidooi voor alledrie."

Theaterparadijs ★★★★
"Een creatieve gekte vol talent op een podium."

Volkskrant ★★★
"Eigenwijze machodansers die bekendstaan om hun creatieve zelfspot."

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie