Ik hoorde dat er geluisterd werd

Eerbetoon aan Armando
29 sep
11:00
  • zo 29 sep
    11:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Foyer

Een jaar na zijn dood leest goede vriend Cherry Duyns voor uit het grootse oeuvre van schrijver, schilder, beeldhouwer en film- en theatermaker Armando. Accordeonist en bandoneonist Oleg Lysenko begeleidt hem en laat muziek en literatuur met meesterhand in elkaar overvloeien. Een ochtend die je bijblijft.

Schrijver, schilder, beeldhouwer, muzikant, film -en theatermaker Armando zou dit jaar negentig zijn geworden. Maar hij stierf op 1 juli 2018 in zijn atelierwoning in Potsdam. Daar vond ook het afscheid plaats van een van de meest vooraanstaande en veelzijdige kunstenaars van onze dagen.

 

Als eerbetoon in Nederland de voorstelling Ik hoorde dat er geluisterd werd, een literair concert dat Armando en bayan en bandoneonspeler Oleg Lysenko hadden ontwikkeld. Drie jaar traden zij er met veel succes mee op: Armando die voorlas uit zijn indrukwekkende oeuvre, Oleg Lysenko die muziek en literatuur met meesterhand in elkaar liet vervloeien. Als opening Armando's filmgedicht der Feldzug, gerealiseerd door Victor Nieuwenhuijs.

 

De geplande reeks voorstellingen voor 2018 zou bijna geen doorgang vinden, Armando moest zich om gezondheidsredenen terugtrekken. Maar hij stond erop dat de tournee niet werd afgezegd. Hij vroeg Cherry Duyns, zijn oudste vriend en Herenleed-partner de honneurs waar te nemen. Cherry Duyns heeft aan de proza en poëzie van Armando zijn verhaal toegevoegd over een van de laatste reizen die zij maakten en enkele ontroerende scènes uit de film Armando, portret van een vriend.

 

Een eerbetoon, een avond die het publiek bij blijft.

Een eerbetoon aan Armando in woord en beeld

Credits

van en met Cherry Duyns en Oleg Lysenko

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie