Demonen

Toneelgroep Oostpool
27 sep
-
28 sep
 • vr 27 sep
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • za 28 sep
  20:15
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1

Frank komt thuis met de urn van zijn moeder. Zijn vrouw Katarina heeft zin in een leuke avond. Het stel besluit de onderburen uit te nodigen voor een borrel. Maar hoe later het wordt, des te vileiner wordt ook de conversatie. Totdat alles over de rand loopt, van de whisky tot de as van Franks moeder.

Met Daan Schuurmans, Rick Paul van Mulligen,  Astrid van Eck en Kirsten Mulder

‘Demonen is intelligent, gedurfd en blijft boeien’, aldus de Volkskrant in 2016 over Lars Noréns Demonen in regie van Marcus Azzini. Dit seizoen brengt Toneelgroep Oostpool dit gewaagde en moderne huiskamerdrama opnieuw naar de theaters met een topcast. Wat begint als een spontane borrel met de buren, mondt uit in een chaotische avond waarin onderdrukte angsten, fantasieën en frustraties de kop op steken. Demonen gaat over de poging een leven lang samen te blijven.

 

De succesvolle Zweedse schrijver Lars Norén toont een huiskamer als plaats delict van een emotioneel slagveld. Het woord ‘thuisfront’ kreeg niet vaak zo’n wrange betekenis. Getrouwd zijn betekent ook samenleven met elkaars ‘demon’. Azzini toont met mededogen deze menselijke balanceer-act. Het tegelijkertijd zoeken naar samenzijn én je ontplooien als autonoom individu. Dat is het prachtige, pijnlijke breukvlak waar het werk van Norén en Azzini elkaar raken.

 

Dit stuk vraagt om spel op topniveau: Kirsten Mulder (Katarina), Rick Paul van Mulligen (Tomas) en Astrid van Eck (Jenna) vormen samen met Daan Schuurmans (Frank) de droomcast van dit ‘duel’ op het toneel.

Onderdeel van:
Mix & Match

Recensies

Volkskrant ★★★★
''Azzini's regie van Demonen is intelligent, gedurfd, en met scherpe overgangen flink op tempo. Daan Schuurmans is de enerverende motor van de voorstelling.''

Theaterkrant ★★★★
''Deze Demonen is een met veel aandacht gecomponeerde, prikkelende, moderne voorstelling. De regie van Marcus Azzini is strak, de speelstijl surrealistisch en daardoor is de voorstelling in vorm en ritme erg sterk.''

NRC ★★★★
'Demonen van Azzini is een toneelspel over liefde, zorg en aandacht. Dit eigentijdse huiskamerdrama weet te ontroeren.'

Het Parool ★★★★
'Gezamenlijk maken ze een sterke boog, die met precies genoeg nuance onverwachte wendingen en grillig plezier geen moment verveeld'

Credits

van Lars Norén
vertaling Karst Woudstra 
regie Marcus Azzini 
spel Astrid van Eck, Kirsten Mulder, Rick Paul van Mulligen & Daan Schuurmans 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie