The Bright Side of Life

New Dutch Connections | Theater Utrecht
26 sep
20:15
  • do 26 sep
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

The Bright Side of Life is een lichte én aangrijpende voorstelling met livemuziek, over een acteur die zijn geliefde thuisland moet ontvluchten en in Nederland opnieuw begint. Hij moet niet alleen inburgeren: hij moet ook op zoek naar nieuw publiek. Theatermaker en acteur Bright Richards gebruikte zijn eigen verhaal als inspiratie voor de voorstelling. Inmiddels ondersteunt hij zelf ook nieuwkomers, onder andere via deze voorstelling.

The Bright Side of Life werd opgenomen in de selectie van het Theaterfestival 2018. “Een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten,”schreef Theaterkrant over The Bright Side of Life. Ultiem geëngageerd theater.

Koop een kaartje voor een vluchteling
Wil jij een vluchteling / statushouder de kans te geven om de voorstelling te zien en lijkt het je leuk om nieuwe mensen te ontmoeten? Koop dan een kaartje voor jezelf en een vluchteling. Selecteer het prijstype Extra kaart voor vluchteling om met deze actie mee te doen.

Theater Utrecht presenteert samen met theatermaker Bright Richards The Bright Side of Life: een komische en confronterende muzikale voorstelling met live muziek, over een acteur die zijn thuisland, waar hij beroemd en geliefd was, moet ontvluchten. Eenmaal in Nederland gaat hij inburgeren en op zoek naar nieuw publiek. The Bright Side Of Life gaat over hoe je als persoon omgaat met het achterlaten van je oude wereld en het integreren in een nieuwe.

Uiteindelijk blijkt dat niet daar waar je vandaan komt, maar daar waar het goed met je gaat, je thuis is. Bright was zelf een beroemd acteur in Liberia, maar moest 20 jaar geleden vluchten vanwege de burgeroorlog. Theater hielp hem een nieuw bestaan op te bouwen in Nederland. Hij volgde de acteursopleiding in Arnhem, maakte voorstellingen bij het Ro Theater en speelt sinds 2009 het stuk As I Left My Fathers House door het hele land. Ook is hij oprichter van New Dutch Connections: een stichting die o.a. theater inzet voor de empowerment van jonge nieuwkomers. De komst van meer dan 60.000 vluchtelingen naar Nederland en de bijkomende uitdaging voor zowel deze mensen als de Nederlandse samenleving, inspireerde hem tot het maken van deze nieuwe voorstelling.

Recensies

Theaterkrant ★★★★
“…een sympathiek en indrukwekkend relaas, dat het gewicht van een vlucht invoelbaar maakt. (…) The Bright Side of Life is een mooi portret van iemand die zijn optimisme weigert te verliezen én is tegelijk een oproep om, met elkaar, de schouders eronder te zetten.” 

NRC ★★★★
“The Bright Side of Life zoekt én vindt een nieuwe vorm van geëngageerd theater, en dat is zeldzaam in het huidige toneel.”

Nederlands Dagblad ★★★★
“The Bright Side of Life is een mooie voorstelling van een getalenteerde theatermaker vol muzikaliteit en bijzondere verhalen”

 

Credits

Regie Ko van den Bosch
Tekst Bright Richards
Met Bright Richards 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie