(Im)Pulse

Krisztina de Châtel | SALLY Dansgezelschap Maastricht | Ensemble 88
25 sep
20:15
  • wo 25 sep
    20:15
    Try-out
    Theater aan het Spui, Den_Haag
    Zaal 1

Het drieluik (Im)Pulse brengt allereerst de klassieker Pulse (2007) van Krisztina de Châtel. Drie mannen en twee vrouwen worden door de pianoklanken van Ligeti meegesleurd als bladeren in een orkaan. Thirteen Images From The Dark Land (2017) verkent vervolgens de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam. REMOTE (2018) stelt tot slot de macht van de performer op de proef.

Krisztina de Châtel, SALLY Dansgezelschap Maastricht en Ensemble 88 slaan hun handen ineen voor het koesteren van repertoire én vernieuwing in muziek en dans.

 

Het drieluik (Im)Pulse brengt De Châtel’s klassieker Pulse (2007), op muziek van György Ligeti, met ontwerpen van mode-icoon AZIZ. Drie mannen en twee vrouwen worden door de pianoklanken van Ligeti meegesleurd als bladeren in een orkaan. “Eentje om nog eens te gaan zien”, schreef NRC Handelsblad in 2007.

 

Thirteen Images From The Dark Land (2017) werd gemaakt in opdracht van SALLY. Hiermee creëerde De Châtel voor het eerst in haar carrière een duet waarin menselijk contact centraal staat. Op een compositie van George Crumb en live begeleid door Ensemble 88 verkent de choreografie de menselijke ziel in het fysieke lichaam.

 

Apers’ REMOTE (2018) zet gangbare verhoudingen op scherp. Haar inspiratie vormt het boek ‘De Macht’ van Naomi Alderman, waarin vrouwen de gave bezitten om met hun handen elektrische impulsen uit te zenden. Apers stelt de macht van de performer op de proef. Door middel van sensoren op haar lijf laat zij essentiële aspecten van de live uitgevoerde muziek niet langer exclusief in handen van musici.

Drie choreografieën met een sturende rol voor muziek

Recensies

Parool
"Het resultaat is een interessant 'horten en stoten' van de bewegingscompositie, die steeds weer aanhaakt bij het stuwende karakter van de muziek."

 

NRC
"Pulse is een echte klassieker in De Châtel’s oeuvre, eentje om nog eens te gaan zien."

 

Trouw
"Stijlvast als altijd geeft Krisztina de Châtel een proeve van haar repetitieve formalisme in de groepsdansen, met expressieve erupties in de solo’s en duetten."

 

★★★★ Volkskrant (over Thirteen Images From The Dark Land 2017)
"Een krachtig mannenduet van choreograaf Krisztina de Châtel."

Credits

choreografie Krisztina de Châtel (Pulse en Thirteen Images), Audrey Apers (REMOTE)
compositie György Ligeti (Pulse), George Crumb (Thirteen Images), Paul Pankert (REMOTE)
dans o.a. Luis Pedraza Cedròn, Martina Orlandi, Alina Fejzo, Ivan Montis
uitvoering live muziek Ensemble 88 o.l.v. Paul Pankert (Thirteen Images en REMOTE)

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie