The Great Gatsby

Toneelgroep Maastricht
30 apr
-
1 mei
 • do 30 apr
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • vr 1 mei
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. Ook in deze bewerking zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

Onderdeel van:
Combinatieserie Spui/KS

Credits

regie Servé Hermans
naar het boek van F. Scott Fitzgerald
met Jeroen van Koningsbrugge e.a 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie