do 30 apr - vr 1 mei

The Great Gatsby

Toneelgroep Maastricht
30 apr
-
1 mei
 • do 30 apr
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal
 • vr 1 mei
  20:15
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Grote Zaal

Jeroen van Koningsbrugge speelt de hoofdrol in The Great Gatsby, een nieuwe vertaling van Jibbe Willems naar de wereldberoemde en vaak verfilmde roman van de Amerikaanse auteur F. Scott Fitzgerald. Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Zijn landgoed zindert van de jonge mensen die drinken en dansen. Maar Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling tussen de menigte. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische en moderne antiheld Gatsby.

In een regie van Servé Hermans zien we hoe Jay Gatsby zijn leven bij elkaar liegt om succesvoller, rijker en mooier te lijken voor zijn onbereikbare ware liefde. In een spectaculaire, muzikale droomwereld blijkt dat er een grens is aan de maakbaarheid van het leven.

 Jay Gatsby is een rijke en mysterieuze veteraan uit de Eerste Wereldoorlog. Hij heeft zich een weg gebaand naar de bovenlaag van de bevolking. Iedere avond creëert Gatsby een muzikale droomwereld en wordt hij omringd door gemêleerd gezelschap. Iedereen hoopt op een leven vol rijkdom, macht en liefde. Gatsby, jong, knap en verschrikkelijk rijk, lijkt een eenling in dit gezelschap. Hij gaat gebukt onder zijn verlangen naar de onbereikbare Daisy Buchanan. Stap voor stap ontvouwt zich de ontmaskering van de charismatische Gatsby.

 De cast bestaat naast Jeroen van Koningsbrugge uit Kimberley Agyarko, Daan van Dijsseldonk, Elisabeth De Loore, Liza Macedos dos Santos, Rogier Philipoom, Anne-Chris Schulting, Dries Vanhegen, Lies Verholle en Stijn Vervoort. Elisabeth De Loore heeft de muzikale leiding. Bestaande muziek, gezongen door sopraan Lies Verholle, wordt aangevuld met nieuwe composities van Kwinten Mordijck. Artistiek leider Servé Hermans maakte in de afgelopen jaren met succes groots gemonteerde voorstellingen zoals Pinkpop, La Superba en King Lear.

Wereldberoemd liefdesverhaal

Onderdeel van:
Combinatieserie Spui/KS

Credits

Spel: Jeroen van Koningsbrugge, Kimberley Agyarko, Daan van Dijsseldonk, Elisabeth De Loore, Liza Macedos dos Santos, Rogier Philipoom, Anne-Chris Schulting, Dries Vanhegen, Lies Verholle en Stijn Vervoort

Tekst: F. Scott Fitzgerald

Bewerking: Jibbe Willems

Regie: Servé Hermans

Muzikale leiding: Elisabeth De Loore

Componist: Kwinten Mordijck

Sopraan: Lies Verholle

Dramaturgie: Ludo Costongs

Scenografie: Arjen Klerkx

Lichtontwerp: Uri Rapaport

Kostuumontwerp: Sabine Snijders

Regie assistentie: Odette Tinnemans

Technisch regie assistentie: Marc Swaenen

 

Decor uitvoering: Marq Claessens

Videotechniek: Erwin van de Broek

Video-uitvoering: Daan Hazendonk

Techniek: Bryan van Beek, Sem Jongen etc.

Stage dramaturgie: Lena Meyskens

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie