zo 26 apr - 11:00 - 14:30

Dikkie Dik & Ik (2+)

2-ater Producties
26 apr
11:00 - 14:30
 • zo 26 apr
  11:00 - 11:40
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • zo 26 apr
  14:30 - 15:10
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

Hoe is het om Dikkie Dik te zijn? Als je op vier pootjes loopt en niet kunt praten, maar wel kopjes geeft? Als je zomaar mag gaan liggen op heel gekke plekken, om daarna te dromen van alle avonturen die je meemaakt? In de voorstelling wordt Dikkie Dik geprojecteerd met videobeelden. Twee acteurs brengen met fysiek spel, veel slapstick en humor de wereld van Dikkie Dik tot leven. Naast de voorstelling is ook de foyer omgetoverd tot een kattenwereld!

In ‘Dikkie Dik & Ik' kan het allemaal. Want het is feest! De oranje kater is jarig. Dat vieren we met een theaterervaring die zich niet beperkt tot de theaterzaal. Vanaf het moment dat je het theater binnen komt, bevind je je in de wereld van een kat.


Doe je mee?
In de voorstelling beweegt Dikkie Dik zich middels interactieve projecties en videobeelden door de ruimte. Twee acteurs brengen met fysiek spel, veel slapstick en humor samen de wereld van Dikkie Dik tot leven. Ze spelen een spel met verdwijnen en verschijnen, met fantasie en werkelijkheid. Maar is hun fantasie niet te groot? Zie jij wat ik zie?

Naast de voorstelling is ook de foyer omgetoverd tot een kattenwereld. Alles wordt gezien vanuit kattenperspectief. Bijna alles is een slaapplek. Het kleed kan zomaar van de uitvergrote tafel getrokken worden en met je pootje kun je vissen uit de vissenkom pakken!

‘Dikkie Dik & Ik' is een foyer- en zaalprogramma in één: een knaller van een combinatie die als geheel moet worden beleefd. Met originele Dikkie Dik-illustraties van Jet Boeke.

Recensies

" Met mime, slapstick en dansjes bewegen ze in het grote tekenboek, en ook eventjes in de zaal. Dat doen ze heel goed. Inventief wordt hun fysieke optreden in elkaar geschoven met de projecties van het tekenboek dat het hele toneel bestrijkt." 
De Theaterkrant 

Credits

Regie Olaf van de Ven
Spel Desiree van Haaren, Achref Adhadhi

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie