za 25 apr - 20:15

Beethoven Lost in Silence

Esther Apituley
25 apr
20:15
  • za 25 apr
    20:15
    Met gebarentolk
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Beethoven Lost in Silence is een visueel theaterconcert. De voorstelling is geïnspireerd op het proces van het wegvallen van het gehoor en de laatste periode van Beethovens leven, waarin hij echt doof werd, maar waarin hij zijn meest gewaardeerde stukken componeerde. Wat betekent het voor een componist om het gehoor te verliezen? Deze vraag intrigeerde altvioliste en artistiek leider Esther Apituley en bewoog haar tot deze voorstelling. Een voorstelling niet alleen over Beethoven, maar ook over hoe het is om te leven en te creëren met een beperking.

Beethoven Lost in Silence wordt uitgevoerd door vier topmusici, een danser/acteur en een (slechthorende) gebarentolk/acteur. Deze zes mensen op het toneel imiteren en reageren op elkaar. Ze vormen de meerstemmigheid uit de grote fuga, Die Große Fuge van Beethoven, een monumentaal werk. Door de herhaling herkent het publiek de bewegingen. Valt er een beweging of muziekgedeelte uit, dan begrijp je toch waar het over gaat.

Beethoven Lost in Silence is een visuele, muzikale voorstelling die de zintuigen uitdaagt. Met de schurende teksten van Ko van den Bosch en ongewone composities van Reza Nemavar.

Een visuele, muzikale voorstelling met schurende teksten van Ko van den Bosch
Onderdeel van:
HNTonbeperkt

Credits

regie Saskia Mees
componist Reza Nemavar
tekst Ko van den Bosch
artistiek leider/altviool Esther Apituley
acteur Milan Sekeris
acteur/gebarentolk Ali Shafiee
pianist Christiaan van Kuijvenhoven
violist Tim Brackman
contrabassist Jelte van Andel
choreograaf Pim Veulings

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie