zo 17 nov - zo 14 jun

De Correspondent

Goede gesprekken met Lex Bohlmeijer
17 nov
-
14 jun
 • zo 16 feb
  12:30 - 14:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • zo 26 apr
  12:30 - 14:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 1
 • zo 14 jun
  12:30 - 14:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
 • zo 17 nov
  12:30 - 14:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2

Kader Abdolah is de eerstvolgende gast.

Neem plaats in een ligstoel in een donkere zaal en luister. Lex Bohlmeijer, correspondent goede gesprekken bij De Correspondent, neemt een podcast op in Theater aan het Spui. Hij gaat in gesprek met mensen uit de politiek, kunsten, journalistiek en wetenschap, die een bijzonder en vaak onbekend verhaal hebben. En jij kunt er live bij zijn!

Kader Abdolah

Kader Abdolah (Iran, 1954) is een van de bekendste schrijvers in Nederland. Onder andere De boodschapper, De farao van de Vliet en De koning behoren tot zijn oeuvre. In 1985 vluchtte Kader uit Iran om in 1988 in Nederland aan te komen. Abdolah leerde Nederlands met behulp van kinderboeken en poëzie. Hij schreef jarenlang een column in de Volkskrant onder het pseudoniem Mirza.

Over Lex Bohlmeijer

Bohlmeijer: “Ik vind luisteren een wondermooi ding. Het wordt heel erg veronachtzaamd. We willen allemaal praten, praten, praten. Ik heb het idee dat ieder mens het fijn vindt om waargenomen te worden door iemand anders. Dat is een soort mensenrecht. Luisteren is een actieve bezigheid.”

Lex Bohlmeijer gaat steeds met een andere gast in gesprek. De namen worden een maand van tevoren bekendgemaakt. Achteraf zijn de podcasts terug te luisteren - samen met alle andere Goede Gesprekken met Lex Bohlmeijer - via SoundCloud.

Koop de hele serie en krijg korting

Verzekerd zijn van een plekje bij de eerstvolgende edities? Bezoek dan alle drie de volgende edities van Goede gesprekken met Lex Bohlmeijer en krijg €7,50 korting. Je betaalt dus maar €30,00 in plaats van €37,50. Bestel de drie voorstellingen via deze link.

Credits

van en met Lex Bohlmeijer
foto van Marian Donner Maarten van der Kamp

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie