vr 17 apr - 20:15

Wees Onzichtbaar

Podium Mozaïek | Theater RAST
17 apr
20:15
  • vr 17 apr
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Prijswinnende bestseller van Murat Isik nu in het theater!

Als vijfjarige jongen komt de Turks-Zaza Metin met zijn familie in de Bijlmermeer terecht. Hier dicteert een tirannieke vader het familieleven en moet Metin overleven volgens het spreekwoord 'wie geschoren wordt, moet stilzitten'. Dat levert een innerlijke tweestrijd op, die zijn zelfbewustzijn wakker schudt. Langzaam groeit zijn eigenwaarde en komt hij in verzet.

Wees Onzichtbaar is een coming of age-verhaal dat een nog onbekend inkijkje biedt in de wereld van een migrantengeneratie opgroeiend tussen de roemruchte flats van Amsterdam Zuidoost. Een wereld die persoonlijk is en verbonden aan de mythische Bijlmer, maar tegelijkertijd ook herkenbaar voor iedereen die in de jaren tachtig en negentig groot werd.

Een caleidoscopische vertelling over hoe niet één factor je identiteit bepaalt. Het boek, een bestseller, Wees Onzichtbaar won in 2018 de Libris Literatuurprijs.

Een vertelling over hoe allerlei factoren je identiteit bepalen

Credits

regie Șaban Ol
bewerking & dramaturgie Jan van den Berg
spel Mingus Dagelet, Albert Klein Kranenburg, Inci Pamuk en Dilan Yurdakul
compositie & muziek Orville Breeveld
muziek Emine Bostancı
producent Podium Mozaïek i.s.m Theater Rast

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie