wo 15 apr - 20:15

Jungfrau

Toneelgroep Maastricht
15 apr
20:15
  • wo 15 apr
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Na hun geroemde We Free Kings gaan Wim Opbrouck en Wilfried de Jong weer samenwerken. Wim en Wilfried zitten vast in het hooggebergte. Hun hut is ingesneeuwd. De mannen kijken vanaf het schuine dak uit over het dal. Geen paniek. Ze gaan hieruit komen, zoveel is zeker. Jungfrau is een fysieke krachtmeting. Geen top is te hoog voor het duo. Ze willen meer. Vechten. Knokken. Dansen. Zingen. Bergen verzetten. Omdat de wereld nog niet af is.

Een moderne Alpensymfonie. Natuurlijk nemen de mannen af en toe rust om zaken te beschouwen en naar de sterren te kijken - er is genoeg om je over te verbazen. Alles lijkt van bovenaf zo zinloos. Maar dan borrelt de tomeloze energie weer op. Geen top is te hoog voor het duo. Niets is onmogelijk.

Wim en Wilfried raakten bevriend tijdens de opnames van de film Ventoux (2015). Deze vriendschap resulteerde in 2017 in de voorstelling We Free Kings. Beiden theatergrootheden hebben in de afgelopen seizoenen bij Toneelgroep Maastricht gespeeld: Wim speelde de hoofdrol in La Superba en Wilfried speelde de nar in King Lear.
 

Credits

concept & spel Wilfried de Jong, Wim Opbrouck
producent Toneelgroep Maastricht

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie