di 7 apr - 20:15

Wild Land

Akkers en Velden
7 apr
20:15
  • di 7 apr
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

De Friese Wouden: een roemrucht gebied in het oosten van Friesland. Drie acteurs nemen je mee naar een denkbeeldig dorp tussen de uitgestrekte weilanden. De gemeenschap is hecht, de tuintjes keurig en er wordt hard gewerkt. Maar onder dit glanzend laagje vernis borrelt het. Wild Land is een muzikale voorstelling over trots, kameraadschap en lef, maar ook over kortzichtigheid en egoïsme.

In hun nieuwe voorstelling Wild Land onderzoekt Akkers en Velden aan de hand van humoristische, heroïsche, maar ook schrijnende volksverhalen het eigenzinnige karakter van de Friese Wouden. Met verhalen die verzameld zijn via bewoners en tal van andere bronnen zoeken de acteurs vertellend en spelend een antwoord op de vraag: "Waar komt de eigenzinnigheid van de Waldpyk vandaan?" Drie acteurs schijnen hun licht op de bijzondere verhalen die deze streek haar beroemde karakter hebben gegeven. We zien hoe de Wouden zich door de jaren heen hebben ontwikkeld en hoe de Waldpyk het heft in eigen handen heeft genomen.

Maar Wild Land gaat over meer dan de Friese Wouden. De voorstelling weerspiegelt een groter Nederlands, en zelfs Europees, vraagstuk: de groeiende kloof tussen stad en platteland. Aan de ene kant het platteland, dat zich steeds meer verzet tegen de politieke en maatschappelijke idealen van de stad, en de stad, die niet begrijpt waarom het platteland niet in hetzelfde tempo meegaat met de tijdsgeest aan de andere kant.

Een muzikale voorstelling over trots, kameraadschap en lef, maar ook over kortzichtigheid en egoïsme

Credits

concept Jeek ten Velden & Lourens van den Akker
regie Jeek ten Velden
tekst Koen Caris
spel Lourens van den Akker, Helmert Woudenberg, e.a.
foto Akkers en Velden

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie