ma 2 dec - ma 6 apr

Studio Paradijs

Het Nationale Theater
2 dec
-
6 apr
 • ma 2 dec
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 6 jan
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 3 feb
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 2 mrt
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 6 apr
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs

Verrassend en intiem

Bovenin de Koninklijke Schouwburg bevindt zich het Paradijs, een van de kleinste zaaltjes van Het Nationale Theater met zestig stoelen. Hier organiseren de acteurs, regisseurs en dramaturgen van HNT elke eerste maandag van de maand hyperpersoonlijke, experimentele, belangrijke en soms idiote avonden.

As maandag 4 november neemt acteur Joris Smit het voortouw. Het wordt een hommage aan Breugel. Met speciale gasten Breugel-kenner Edwin Buijsen van het Mauritshuis en de Russisch-Belgische kunstenares Tatyana Galtseva.

De avond sluit af met een korte performance gebaseerd op de theatertekst 'De Blinden' van Maurice Materlinck door Evgenia Brendes (Ondine) en Danielle de Nul. Gemaakt naar aanleiding van de tentoonstelling ‘Passie voor Bruegel of de zotheden van de wereld’ van Tatyana Galtseva.

Eerder hadden we onder andere ook: een ontmoeting met de oude sterren van de Haagse Comedie, Bram Suijker die zijn bergbeklimkunsten toonde, een mime-masterclass door Bram Coopmans, een explosieve en ontroerende solo van Emmanuel Ohene Boafo, Jeroen De Man in gesprek met Jaap Spijkers over toneelspelen, nieuw geschreven toneelteksten uit Nederland en de wereld gelezen door ons ensemble.

Een kijkje in de keuken op zakformaat, theatraal onderzoek voor de ogen van het publiek. Na afloop praten we altijd nog even door, in de zaal of aan de bar. De regisseurs, dramaturgen en acteurs van Het Nationale Theater zien je graag!

Kom en laat je verrassen! De avond kost slechts € 5,00 (met drankje!)

Onderdeel van:
Het Nationale Theater

Credits

Evgenia Brendes behaalde in 2014 haar Masterdiploma Acteren aan het Conservatorium van Antwerpen. Sinds haar afstuderen was ze te zien in verschillende theaterproducties, o.a ‘Medea’ (2014) van Toneelgroep Amsterdam, ‘De Kersentuin’ (2015) van tgSTAN,  ‘Onschuld’ (2017) van De Roovers, ‘King Lear’ (2017-2018) van Het Paleis, ‘Ondine’ (2018) van Het Nationale Theater en 'Drie zusters' van Zuidpool.

Danielle De Nul, afgestudeerd aan het Koninklijk Conservatorium Antwerpen (Drama), speelde na haar opleiding bij verschillende gezelschappen waaronder de Roovers, Zuidpool en Laika. Daarnaast maakte ze ook eigen voorstellingen voor onder andere over het IJ-festival en Winterkaravaan (Alkmaar). Deze voorstellingen hebben steeds een maatschappijkritische inslag. Momenteel voert ze onderzoek om de klimaatproblematiek op podium te brengen.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie