ma 6 jan - ma 6 apr

Studio Paradijs

Het Nationale Theater
6 jan
-
6 apr
 • ma 6 jan
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 3 feb
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 2 mrt
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 6 apr
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs

Verrassend en intiem

Bovenin de Koninklijke Schouwburg bevindt zich het Paradijs, een van de kleinste zaaltjes van Het Nationale Theater met zestig stoelen. Hier organiseren de acteurs, regisseurs en dramaturgen van HNT elke eerste maandag van de maand hyperpersoonlijke, experimentele, belangrijke en soms idiote avonden.

As maandag 2 december:

Studio Paradijs Special: minicollege Andromache

Een theatrale lezing door Betty Schuurman i.s.m. de Universiteit van Amsterdam 

Actrice Betty Schuurman heeft op uitnodiging van dr. Mieke Koenen (Vrije Universiteit en Universiteit van Amsterdam) een college gegeven over het personage Andromache uit Trojaanse Vrouwen. Een geplaagde vrouw die in de Trojaanse oorlog al haar familieleden verliest.

Het college van Betty was een groot succes en de samenwerking met Mieke Koenen was heel geslaagd. “konden we dit maar vaker doen – dit is leerzaam, interessant en leuk voor een breder publiek”. Ze zochten naar een moment en een gelegenheid om hier een vervolg aan te geven. Welk beter moment dan de vaste Studio Paradijs avond, de eerste maandag van de maand?

Wees welkom en maak het minicollege van Betty Schuurman en Mieke Koenen mee. Kom meer te weten over Andromache, Trojaanse vrouwen van Seneca en de rol van Andromache in de Trojaanse oorlog.

Betty Schuurman: “De Klassiekers zijn altijd minder ver weg dan je denkt” 

Een citaat van Andromache uit de Trojaanse Vrouwen: “Angst is gewoonlijk minder als men méér in de buurt is, maar als u ons dit aanraadt, gaan we ergens anders heen.” 

Een unieke theatrale lezing op maandag 2 december in het zoldertheater van de Koninklijke Schouwburg. Een kaartje kost slechts €5 – dat is inclusief een drankje na afloop.


_______________________________________________________________________________________________________________
Eerder hadden we onder andere ook: een ontmoeting met de oude sterren van de Haagse Comedie, Bram Suijker die zijn bergbeklimkunsten toonde, een mime-masterclass door Bram Coopmans, een explosieve en ontroerende solo van Emmanuel Ohene Boafo, Jeroen De Man in gesprek met Jaap Spijkers over toneelspelen, nieuw geschreven toneelteksten uit Nederland en de wereld gelezen door ons ensemble.

Een kijkje in de keuken op zakformaat, theatraal onderzoek voor de ogen van het publiek. Na afloop praten we altijd nog even door, in de zaal of aan de bar. De regisseurs, dramaturgen en acteurs van Het Nationale Theater zien je graag!

Kom en laat je verrassen! De avond kost slechts € 5,00 (met drankje!)

Onderdeel van:
Het Nationale Theater
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie