do 3 okt - ma 6 apr

Studio Paradijs

Het Nationale Theater
3 okt
-
6 apr
 • ma 3 feb
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 2 mrt
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 6 apr
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 7 okt
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 4 nov
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 2 dec
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs
 • ma 6 jan
  20:00
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Het Paradijs

Verrassend en intiem

Bovenin de Koninklijke Schouwburg bevindt zich het Paradijs, een van de kleinste zaaltjes van Het Nationale Theater met zestig stoelen. Hier organiseren de acteurs, regisseurs en dramaturgen van HNT elke eerste maandag van de maand hyperpersoonlijke, experimentele, belangrijke en soms idiote avonden.

Maandag 6 januari:

Studio Paradijs Special: Hans van den Boom

De komende Studio Paradijs gaat de diepte in met regisseur, schrijver en theatermaker Hans van den Boom. Hij verdiende internationaal zijn sporen in het jeugdtheater. Zijn muziektheatervoorstellingen hadden veel succes in Nederland en daarbuiten. Onlangs maakte hij de voorstelling “Monet en de blauwe Engel’ die nu te zien is in het Kunstmuseum Den Haag (voorheen Gemeentemuseum)

Wat doet hij nu allemaal? Hij schrijft voorstellingen over de vrouwen die aan de basis stonden van ons Koningshuis, maakt muziektheater over beeldend kunstenaars en maakt daarnaast al jaren Zand en Veen, de jaarlijkse buurtvoorstelling in De Nieuwe Regentes. Hoe gaat hij te werk? Wat bepaalt de signatuur van een theatermaker en hoe herken je die als kijker? Hoe verhoudt kunst zich tot community art?

Aan de hand van een interview met regisseur, schrijver en theatermaker Hans van den Boom neemt dramaturg Martine Manten je mee in het werk van deze regisseur.

De avond begint met de monoloog “Amalia van Solms”, tot nu toe te zien geweest tijdens de museumnacht en in het Mauritshuis, gespeeld door Annemarie de Bruijn.

Na een korte pauze krijgen we fragmenten uit de diverse muziektheatervoorstellingen te zien, en volgt er een gesprek met Hans, waar ook de deelnemers van Zand en Veen een bijdrage aan zullen leveren.


Een unieke avond op maandag 6 januari in het zoldertheater van de Koninklijke Schouwburg. Een kaartje kost slechts €5 – dat is inclusief een drankje na afloop.


_______________________________________________________________________________________________________________
Eerder hadden we onder andere ook: een ontmoeting met de oude sterren van de Haagse Comedie, Bram Suijker die zijn bergbeklimkunsten toonde, een mime-masterclass door Bram Coopmans, een explosieve en ontroerende solo van Emmanuel Ohene Boafo, Jeroen De Man in gesprek met Jaap Spijkers over toneelspelen, nieuw geschreven toneelteksten uit Nederland en de wereld gelezen door ons ensemble.

Een kijkje in de keuken op zakformaat, theatraal onderzoek voor de ogen van het publiek. Na afloop praten we altijd nog even door, in de zaal of aan de bar. De regisseurs, dramaturgen en acteurs van Het Nationale Theater zien je graag!

Kom en laat je verrassen! De avond kost slechts € 5,00 (met drankje!)

Onderdeel van:
Het Nationale Theater
Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie