do 2 apr - 20:15

Jihad van Liefde

Meervaart | Amsterdams Andalusisch Orkest | George & Eran Producties
2 apr
20:15
  • do 2 apr
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Jihad van Liefde is een rauwe en muzikale voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mohamed El Bachiri. Mohamed verloor in 2016 zijn vrouw bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Hij vertelt over een gewone man die zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en die menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan.

"Omdat jouw verhaal ook het mijne is." - Mohamed El Bachiri

De Meervaart brengt nu in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

Mohamed El Bachiri vertelt in RTL Late Night

Een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over liefde, pijn en verzoening

Gratis nagesprek

Speciaal voor deze voorstelling is er in samenwerking met Amnesty Internationaal een nagesprek ontwikkeld. Dit gesprek is gratis toegankelijk na afloop van de voorstelling in de foyer van Theater aan het Spui. Het duurt ongeveer 30 minuten en wordt begeleid door een gespreksleider die hiervoor door de Meervaart en Amnesty International is opgeleid. In het nagesprek gaat u met andere bezoekers van de voorstelling in gesprek over de thema’s uit de voorstelling.

Credits

Tekst & bewerking Sarah Ringoet
Gebaseerd op het boek ‘Een jihad van liefde’ van Mohamed El Bachiri, opgetekend door David Van Reybrouck uitgegeven door De Bezige Bij
Muziek Amsterdams Andalusisch Orkest
Regie Eran Ben Michaël (George & Eran Producties)
Scenografie “Silent Fragments of an Explosion…in the mind” door Kouwenhoven&Kranendonk
Met Mohammed Azaay
Producent Meervaart & Senf i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties
Campagnebeeld & poster Curly & Straight

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie