do 2 apr - 20:15

Jihad van Liefde

Meervaart | Amsterdams Andalusisch Orkest | George & Eran Producties
2 apr
20:15
  • do 2 apr
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Jihad van Liefde is een rauwe en muzikale voorstelling, gebaseerd op de gelijknamige bestseller van Mohamed El Bachiri. Mohamed verloor in 2016 zijn vrouw bij de terreuraanslag in de Brusselse metro. Hij vertelt over een gewone man die zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een man die haat bestrijdt met liefde en die menselijk blijft terwijl hem iets onmenselijks is aangedaan.

"Omdat jouw verhaal de mijne is." - Mohamed El Bachiri

De Meervaart brengt nu in samenwerking met George & Eran Producties en het Amsterdams Andalusisch Orkest dit belangwekkende boek op het toneel. Gespeeld door acteur Mohammed Azaay, is Jihad van Liefde een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over een gewone man die – getroffen door het noodlot – zichzelf tot een haast bovenmenselijke gedachte dwingt. Een bijzonder verhaal over liefde, pijn en verzoening.

Als Marokkaan en moslim was hij in de ogen van sommigen een potentiële dader, maar hij liet zich niet meeslepen door de orkaan van meningen en mediageweld die direct na de tragedie volgde. Het indrukwekkende boek en zijn inspirerende en hoopvolle oproep tot medemenselijkheid op televisie gaven uitdrukking aan zijn liefde, verdriet en veerkracht.

Mohamed El Bachiri vertelt in RTL Late Night.

Een rauwe, muzikale en inspirerende voorstelling over liefde, pijn en verzoening

Credits

regie Eran Ben Michaƫl (George & Eran Producties)
naar het boek van Mohamed El Bachiri
met Mohammed Azaay
muziek Amsterdams Andalusisch Orkest
decor en lichtontwerp Kouwenhoven & Kranendonk
producent Meervaart i.s.m. Amsterdams Andalusisch Orkest en George & Eran Producties

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie