wo 1 apr - 20:15

Love for Love

De Theatertroep
1 apr
20:15
  • wo 1 apr
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 2

Love for Love is een flitsende komedie vol schuldeisers, schunnigheid, schandaal en pikante seksuele roddels. De Theatertroep kijkt onder rokjes, in pantalons en achter kuisheidsgordels. Ze laten zich niet van de wijs brengen door welke afbakening binnen het genderspectrum dan ook. Knecht of meester, jonkvrouw of eunuch, vrijgezel of oude vrijster; bij deze voorstelling komt iedereen aan zijn trekken.

De Theatertroep speelt een eigen bewerking van de nieuwe Nederlandse vertaling van Love for Love. Met deze nieuwe enscenering brouwt de Theatertroep een hedendaags medicijn tegen de preutsheid die om de zoveel tijd weer zijn witgepoederde vollemaansgezicht laat zien, onder telkens andere voorwendselen en in telkens nieuwe onverwachte vormen.

We zetten puriteinen van alle pluimage in hun ondergoed, historisch en hedendaags. We trekken ons niets aan van iedere afbakening binnen het genderspectrum, maar walsen er met liefde en naar hartenlust, als altijd, dwars doorheen. Mannen spelen vrouwen die mannen spelen die doen alsof ze vrouwen zijn en andersom en elke nieuwe combinatie is onder de lakens even waarschijnlijk als onwaarschijnlijk.

Een flitsende komedie vol schuldeisers, schunnigheid, schandaal en pikante seksuele roddels

Credits

naar de tekst van William Congreve
vertaling Han van der Vegt
bewerking en enscenering De Theatertroep

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie