Sexual Healing

Het Nationale Theater
4 okt
-
7 dec

Wat als je je leven opnieuw kunt beginnen?

Een gezin vertrekt naar Frankrijk: de zonnepanelen werken, de biologisch dynamische koeien grazen zich gelukkig, de gepensioneerde gasten knuffelen met oerkippen. Alles loopt op rolletjes en gesmeerd als paturain. De volstrekt uit elkaar gegroeide Nederlandse familie heeft zich hier weten te herpakken. Maar of ze nu wezenlijk gelukkiger zijn? Dan staat er een jongeman op het erf. Iedereen raakt van hem in de ban. Iedereen wil bij hem zijn, door hem worden bezeten. Er gaat een mystieke kracht van hem uit. Ooit vertrok het gezin op een letterlijke manier, nu vertrekken ze pas echt.

Het lef om alles achter je te laten

“Zeker een paar keer per week fantaseer ik over hoe anders te leven,” vertelt Jeroen De Man. “Mijn gezin verlaten, een nieuw gezinslid maken, een nieuw huis, een nieuwe maîtresse, een nieuwe stad of een totaal andere baan. Ik wil een stuk maken over mensen die de ballen hebben om alles anders te doen. Die op zoek gaan naar dat groenere gras van de buren. En daar misschien wel totaal teleurgesteld zullen raken, maar weten dat met risico’s nemen ook grote levensvreugde te behalen valt.” Regisseur Jeroen De Man trok, als onderdeel van de repetities, met de cast naar Frankrijk om te repeteren en te filmen. De opnames maken onderdeel uit van de voorstelling. De enfants terribles van het Nederlands toneelschrijf-milieu, Jan Hulst en Kasper Tarenskeen, gooien Teorema van Pasolini, het tv-format Ik Vertrek en de fantasieën van makers en spelers in een blender. Het resultaat is als een smoothie waaraan stiekem LSD is toegevoegd.

Mini-tentoonstelling in de foyer (gratis)
Gedurende de avond is het mogelijk om een audiovisuele mini-tentoonstelling bij te wonen in de foyer. De tentoonstelling bestaat uit vier filmpjes die ieder ongeveer twee minuten duren. Deze filmpjes hangen samen aan de vier items die tentoon worden gesteld; een kostuum, een rekwisiet, een tekstfragment en de making-of homevideo’s in Frankrijk.

Bij elk item hangen twee koptelefoons. Bij het kostuum hoort u een acteur vertellen waarom dit kostuum het niet geworden is, hoe kostuums je helpen als acteur, en vervolgens de kostuumontwerper over de kleurkeuze. Bij het tekstfragment hoort u de schrijvers Jan Hulst en Kasper Tarenskeen over het schrijfproces. Dat en nog veel meer ziet en hoort u tijdens deze mini-tentoonstelling.

Soms heb je helemaal niet door dat je gered moet worden.

De cast

Ariane Schluter

Acteur

Emmanuel Ohene Boafo

Acteur

Hein van der Heijden

Acteur

Mariana Aparicio Torres

Acteur

Mark Kraan

Acteur

Romana Vrede

Acteur

Credits

regie Jeroen De Man
tekst Jan Hulst en Kasper Tarenskeen
met Mariana Aparicio Torres, Hein van der Heijden, Mark Kraan, Emmanuel Ohene Boafo, Ariane Schluter, Bram Suijker en Romana Vrede

Dramaturgie Willemijn Barelds
Regieassistent Abdel Daoudi
Scenografie Sarah Nixon
Kostuumontwerp Arien de Vries
Lichtontwerp Jan Harm Wagner
Geluidsontwerp Bo Koek
Camera en edit Mink Pinster 
Video-ontwerp Lennert Esser

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie