BorderKitchen: Wij zijn het klimaat

Wij zijn het klimaat

BorderKitchen: Wij zijn het klimaat
14 apr
13:00
  • zo 14 apr
    13:00 - 14:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Foyer

Dit speciale event is voor het eerst in Nederland. Een discussie over het klimaat met de mensen die de toekomst gaan maken.

Anuna De Wever en Kyra Gantois zijn, met de door hun georganiseerde scholierenprotesten in België, de gezichten van een bezorgde klimaatgeneratie. In hun boek Wij zijn het klimaat steken zij een hand uit naar ons allemaal. Op zondagmiddag 14 april zijn ze te gast bij BorderKitchen in Theater aan het Spui waarbij je gratis aanwezig kan zijn! 

Ze begonnen met twee. Aan de keukentafel deelden de Belgische scholieren Anuna en Kyra hun zorgen over het klimaat met elkaar en besloten: het is genoeg geweest. Op 10 januari organiseerden ze een staking tegen het huidige klimaatbeleid op een door de politie aangewezen plein. Het bleek te krap voor de 3000 leerlingen die kwamen opdagen. Een week later waren ze met 12.500, de week daarna met 35.000.
 

Anuna en Kyra werden al snel de gezichten van een protestgeneratie die zich niet langer met geruststellende woorden van politici laat wegsturen. In Wij zijn het klimaat steken de twee jonge klimaatactivisten een hand uit naar politici en beleidsmensen, naar ouders en grootouders en naar hun leeftijdsgenoten. De klok tikt!


Tijdens hun bezoek aan BorderKitchen gaan Anuna en Kyra in gesprek met moderator Oscar Kocken en het aanwezige publiek. Wij zijn het klimaat, is op papier gezet door Jeroen Olyslaegers is uitgegeven door De Bezige Bij. De Vries van Stockum Den haag is aanwezig, zodat je het boek ter plekke kunt aanschaffen en laten signeren. Voor elke euro opbrengst van deze uitgave gaat de helft naar Youth for Climate.

Op deze dage hebben we een volledig programma samengesteld in Theater aan het Spui.

Kom eerst naar het discussiepanel van BorderKitchen: Wij zijn het Klimaat van 13:00-14:00 uur
Daarna naar Opstand van 14:15-14:45 uur
Sluit daarna af met de allerlaatste voorstelling van Revolutions van 15:00-16:30.

De Volkskrant ★★★★
“Revolutions is een verbluffende theatrale ‘experience’ over een wereld waarin de ongelijkheid een toppunt bereikt”

 

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie