Foto: Joost Keet
do 30 jan - 20:15 - 23:10

Waylon

My Heroes Have Always Been Cowboys
30 jan
20:15 - 23:10
  • do 30 jan
    20:15 - 23:10
    Koninklijke Schouwburg, Den Haag
    Grote Zaal

Toen Waylon acht jaar oud was, mocht hij van zijn ouders drummen op een countryavond. Daar is zijn liefde voor country ontstaan. Samen met een zevenkoppige band speelt Waylon zijn favoriete countrynummers en vertelt hij zijn verhaal: over het kleine jongetje met de drumstokjes, zijn jaar met Waylon Jennings, de rouw om zijn dood, Holland's Got Talent, de Common Linnets en de rust die hij heeft gevonden in het nieuwe vaderschap.

In zijn theaterconcert My Heroes Have Always Been Cowboys brengt Waylon een ode aan zijn muzikale helden, zoals Waylon Jennings, Willie Nelson, Johnny Cash en Kris Kristofferson.

Het verhaal begint bij een jongetje van acht jaar dat mee mocht met zijn ouders naar een countryavond, omdat de oppas ziek was. Een triviaal moment waarop een grootse reactie volgde:

''Op het podium speelde de West Virginian Railroad Band en ik mocht een klein stukje meedrummen. Na afloop kreeg ik een CD in handen en de mededeling dat als ik 1 liedje volledig kon meedrummen, ik drie weken later weer het podium op mocht. Drie weken lang heb ik tot bloedens toe geoefend op een shuffle. Eigenlijk is daar mijn echte fysieke liefde voor country begonnen...''

Wat volgde was een carrière die dwars door een bijzonder persoonlijk verhaal liep. Een verhaal dat zijn oorsprong vond in de liefde voor de country en het verlangen om te ervaren waar over gezongen werd. Zijn eigen country biografie schrijven en begrijpen. Beleef samen met Waylon de liedjes die voor hem therapeutisch bleken en nog steeds zijn.

Credits

van en met Waylon en band

Accepteer je onze cookies?
Om jouw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat je dat goed vindt, wanneer je de site bekijkt.
Meer informatie