KID.(8+)

Het Zuidelijk Toneel, BOG., en HetPaleis
vr 16
maart
  • vr 16 mrt
    19:30 - 20:40
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

Voor kinderen en volwassenen en andersom

Kinderen worden altijd volwassen en volwassenen zijn nog steeds kinderen. Of is het omgekeerd? KID. is twee bijzondere voorstellingen in één. Als kind en als volwassene zie je de voorstelling allebei vanaf de andere kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet, is niet altijd wat je hoort.

 

Niemand minder dan Jetse Batelaan tekent voor de eindregie. Ook zonder kinderen een niet te missen voorstelling.

De cast

Quote

Vervreemding, humor en verbinding gaan hand in hand

BOG. maakt voorstellingen vanuit het verlangen naar overzicht, naar het benoemen, uitvouwen, uitzoomen, categoriseren en opsommen van alles dat te groot is om vast te pakken. 

Voor KID. ondervroegen de makers tientallen Tilburgse en Antwerpse kinderen en volwassenen over opgroeien. 

KID. is twee in één. Twee voorstellingen tegelijkertijd. Jij zit hier en de kinderen zitten daar, tegenover je, op de andere tribune. Zij kunnen niet zien wat er hier gebeurt, welke dilemma’s en tegenstrijdigheden er voorbijkomen. In KID. onderzoekt BOG. de lijn die loopt tussen de kinderen en de volwassenen, tussen verschillende categorieën waarin mensen zichzelf en elkaar indelen. En wat doen die dieren hier eigenlijk?

In KID. speelt BOG. twee voorstellingen in één. Als kind of volwassene zie je de voorstelling beiden vanaf de ene kant. Je hoort wat er aan de andere kant gebeurt maar dat is niet altijd wat je denkt. En wat je ziet is niet altijd wat je hoort.

Vervreemding, humor en verbinding gaan hand in hand
Piet Menu

Credits

van en met Judith de Joode, Benjamin Moen, Sanne Vanderbruggen en Lisa Verbelen
eindregie Jetse Batelaan (Theater Artemis)
kostuums Johanna Trudzinski
dramaturgie Roos Euwe
productie Vera Vlot
technische productie Emiel Rietvelt
scenografie Decoratelier (Jozef Wouters, Menno Vandevelde, Han Ruiz Buhrs) productie en technische realisatie BOG., Het Zuidelijk Toneel en hetpaleis