Inleiding Het duel

Saske Timman-Wentink
15 feb
-
8 mrt
 • vr 15 feb
  19:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Paul Steenbergenfoyer
  Geweest
 • vr 8 mrt
  19:30
  Koninklijke Schouwburg, Den Haag
  Paul Steenbergenfoyer
  Geweest

Bent u nieuwsgierig hoe een voorstelling tot stand komt of welke keuzes een regisseur allemaal maakt? Bezoek dan een inleiding voorafgaand aan de voorstelling.

Bent u Vriend van Het Nationale Theater? Dan kunt de inleidingen kosteloos bezoeken. Denk er wel aan om een kaart te bestellen zodat u verzekerd bent van een plek. Dit kan aan de kassa of in het bestelproces van de voorstelling.

In de inleiding krijgt u meer te horen over de achtergronden en de totstandkoming van de voorstelling. Het duel is een bewerking van een korte roman van Anton Tsjechov. Daarin behandelt de Russische schrijver een brandende actuele kwestie van zijn tijd: wat te doen met mensen die niet kunnen of willen meekomen? Op welke denkbeelden baseerde Tsjechov zich? En waarom is die vraag nog altijd actueel?

Saske Timman-Wentink
studeerde Theaterwetenschappen aan de Universiteit van Amsterdam en Frans aan de Hogeschool van Amsterdam. Zij werkt als docente Frans en cultuur coördinator op een middelbare school te 's-Gravenhage en geeft sinds 2006 de inleidingen bij de grote zaal voorstellingen van Het Nationale Theater (voorheen het Nationale Toneel).

Onderdeel van:
Het Nationale Theater
Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie