La Pretenza

Frascati Producties & Toneelgroep Oostpool / Jan Hulst & Kasper Tarenskeen
6 nov
20:15
  • wo 6 nov
    20:15
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1

La Pretenza is een bewerking van de klassieker Il Gattopardo. Schrijvers- en regisseursduo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen staan bekend om hun unieke aanpak van grote thema's. Een verfrissende mash-up van het epische en het alledaagse. “Onminsbaar werk: een verwarrende, hilarische, wanhopige en unieke blik op het naderende einde van alles” Theaterkrant over Buut, de naderende dood! van Jan Hulst en Kasper Tarenskeen.

Schrijvers- en regisseursduo Jan Hulst en Kasper Tarenskeen staan bekend om hun unieke aanpak van grote thema’s, een verfrissende mash-up van het epische en het alledaagse, melodrama en ironie, filmische beelden en droogkomisch spel. Ditmaal gaan zij de klassieker Il Gattopardo te lijf, een Italiaans epos over Don Fabrizio (gespeeld door Kees Hulst), die moet toezien hoe het rebellenleger van Generaal Garibaldi korte metten maakt met alles waar de Italiaanse adel voor staat. Veel zal er niet overblijven van de roman (Tomasi di Lampedusa, 1958), noch van de film (Visconti, 1963). Hulst & Tarenskeen grijpen het verhaal aan om het over belangrijke dingen te hebben: Oorlog, liefde, decadentie, tranen, Italiaanse fashion, en gedachten over volk versus elite.

Onderdeel van:
Serie 2

Credits

regie en tekst Jan Hulst en Kasper Tarenskeen
met Kees Hulst, Tim Linde, Thomas Höppener, Benno Veenstra e.a.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie