Woede

Rebekka Nilsson / ATD
15 mrt
20:30
 • vr 15 mrt
  20:30 - 22:10
  Elfriede Jelinek
  Zaal 3, Den_Haag
  Zaal 3, De Constant Rebecqueplein 20A
  Geweest

Elfriede Jelinek schreef WOEDE in de weken na de fatale aanslagen op het satirische tijdschrift Charlie Hebdo, twee politieagenten en een koosjere supermarkt in Parijs in 2015. Jelinek probeert met dit actuele stuk de woede te vatten waaruit deze aanslagen voortgekomen zouden kunnen zijn en spreekt uitvoerig over de vele consequenties van voortdurend opeengestapeld geweld. “Ik zou de woede ad infinitum kunnen schrijven” stelt Jelinek.

“Even ter herinnering, u zult het morgen weer vergeten zijn en de toorn de ene en dan weer de andere richting uit schreeuwen, al naar gelang wie u bent en welke woede u heeft.”

 

In voorbereiding op de Nederlandse première van WOEDE vormen Rebekka Nilsson en haar team het 'bewerkingscomité' van het door ieder van ons gedeeld 'woedeprobleem'. Een ensemble van acteurs en twee muzikanten, belichaamt de stroom aan stemmen die Jelinek gebruikt om kleine en grote rampen, collectieve en persoonlijke verschrikkingen in beeld te brengen. In een overvloed aan associatieve tekst en verbeelding.

 

Met het beeld dat de media van de aanslagen schetst in ons achterhoofd, duiken we in de wereld van individuele en gedeelde woede en zoeken we naar een inzicht in het mechanisme dat de wereld van de toekomst zal vormen.

 

WOEDE is een afstudeervoorstelling van Rebekka Nilsson, student aan de Academie voor Theater en Dans te Amsterdam.

Een duik in de wereld van individuele en gedeelde woede

Credits

regie Rebekka Nilsson
tekst Elfriede Jelinek
Nederlandse vertaling Tom Kleijn
acteurs/performers Marit Hooijschuur, Marieke Giebels, Nora Ramakers, Erik van de Wijdeven, Santino Slootweg, Mitchell van den Dungen Bille

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie