Johan Nieuwenhuize

Wij Zijn Nederland - Eiland (4+)

NTJong
27 feb
10:00
  • wo 27 feb
    10:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Studio
    Geweest

Op een bijzonder eiland is een klein mannetje de baas. Hij verzamelt op het strand schatten, die de zee speciaal voor hem achterlaat. "Van mij!" roept het mannetje dan blij. Maar hoewel vanuit grote hoogte een wijze berg over hem waakt, mist het mannetje een speciale vriend. Als er op een dag een mens aanspoelt kan hij zijn geluk niet op. "Van mij!" roept hij uit! Maar daarmee lijkt de mens het niet eens.  

Eiland is een interactieve voorstelling. 

#wijzijnNederland
Eet jij thuis humus of kaas op je brood? Doe jij kokosolie of gel in je haar? Vier jij Chinees nieuwjaar of Diwali? Wat is eigenlijk Nederlands zijn? Wie zijn wij? En wie hoort daar bij? Of niet…

In het innovatieve theaterproject #wijzijnNederland wordt op theatrale en interactieve wijze door de klas onderzoek gedaan. Hoe kijken we naar verschillen en overeenkomsten, wat houden grenzen in en wat betekent het om deel uit te maken van een groter wij?
Voor iedere leeftijdsgroep bekijken we het onderwerp uit verschillende invalshoeken die passen bij de belevingswereld van de leerlingen. In de voorstellingen krijgen de kinderen ruimte om mee te doen. Ze filosoferen, maken en bouwen mee aan de voorstelling in hun eigen klas. Samen ontdekken ze de ‘wij’ die ze met elkaar vormen.

Voor groep 1/2 spelen we ‘Eiland’, over wat van jou is en delen.
Voor groep 3/4 spelen we ‘Monster’, over of je bang moet zijn voor iets wat je niet kent.
Voor groep 5/6 spelen we ‘Grensrechters’, over grenzen en rechtvaardige regels.
Voor groep 7/8 spelen we ‘Twee/Eenheid’, over samen leven zonder jezelf te verliezen.

Bij elke voorstelling hoort een kleine fantasievolle lesbrief waarmee u als leerkracht het project na de voorstelling met de klas afsluit. Voor een bijzondere happening in school boek je alle voorstellingen en sluit je af met een gezamenlijke tentoonstelling waaraan alle leerlingen hebben meegebouwd. #wijzijnNederland groeit dan uit tot #wijzijndezeschool.

Credits

Regie: Thabi Mooi
Tekst: Sofie Tseng
Spel: Lotte Vogel en Yorke Mulder-Bhangoo
Dramaturgie: Martine Manten
Technische ondersteuning: Tom Brinkkemper
Muziek: Tobias Borkert
Regie assistent: Ryan van der Elst
Vormgeving: Luca van Slagmaat
Poppenmaakster: Marlyn Coetsier
Artistieke coördinatie: Hanna Timmers
Educatie: Muriël Besemer
Productie: Fred van de Schilde


Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie