@Harry Cock

Schrijversfeest

Winternachten festival
20 jan
14:30
  • zo 20 jan
    14:30
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

Met optredens van zangeres, cabaretière en actrice Jenny Arean, geheugenpsycholoog en auteur Douwe Draaisma, jazzpianist en componist Maartje Meijer, en fotograaf en schrijver Hans Aarsman wordt het Schrijversfeest een topbelevenis.

Deze laudatiogevers eren de winnaars van de literaire prijzen die de Jan Campert-Stichting namens de Gemeente Den Haag heeft toegekend. De prijzen worden deze Winternachten festivalmiddag aan de laureaten uitgereikt door Robert van Asten, wethouder Mobiliteit, Cultuur en Strategie.

Maar eerst bepalen de aanwezigen wie van drie genomineerde middelbare scholieren dit jaar de Jonge Campert-prijs, de prijs voor een jonge Haagse dichter, wint. De scholieren dragen eigen gedichten voor die ze tijdens dichtworkshops op school hebben geschreven.

Nelleke Noordervliet krijgt de Constantijn Huygens-prijs voor haar gehele oeuvre. Ze publiceerde sinds 1987 een groot aantal romans, novellen, verhalen, essays en radiocolumns. Historische (ver)banden, vrijheid, collectief en verantwoordelijkheid kenmerken haar werk. Haar laatstverschenen roman is Aan het eind van de dag (2016).

Jan van Aken ontvangt de F. Bordewijk-prijs voor zijn roman De ommegang. Deze speelt zich af in het Europa van 1400, "waar 's levens felheid heerst, de dood altijd op de loer ligt en zijn even briljante als opportunistische hoofdpersoon probeert zich een positie te verweren waarin hij een kathedraal kan bouwen", aldus de jury.

Annemarie Estor krijgt de Jan Campert-prijs voor haar bundel Niemandslandnacht. In dit wervelende prozagedicht, dat zich bij elke lezing dieper aan de lezer openbaart, wordt een wereld opgeroepen die zowel surrealistisch als hedendaags is.

Aan Marja Pruis is de tweejaarlijkse J. Gresshof-prijs toegekend voor haar essaybundel En nu genoeg over mij. 'Ik' moet je verdienen schrijft de journalist, criticus en schrijver. Zoals zij voluit en schaamteloos denkt en schrijft verdient zij deze prijs.

Credits

Een programma in samenwerking met de Jan Campert-Stichting / Literatuurmuseum.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie