@Rawi Hage

Opening Night - Free the Word!

Winternachten festival
17 jan
20:00
  • do 17 jan
    20:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

De Opening Night van het Winternachten festival staat met poëzie, muziek, de Free the Word!-speech en de uitreiking van de Oxfam Novib PEN Awards in het teken van de vrijheid van meningsuiting.

Radna Fabias, winnaar van de C. Buddingh'-prijs 2018 voor het beste Nederlandstalige poëziedebuut, opent de avond met voordracht uit haar bundel Habitat. De vrijheid van meningsuiting staat vervolgens centraal in een statement door de Amerikaans-Mexicaanse schrijver Jennifer Clement, voorzitter van PEN International. Daarna spreekt de Canadese schrijver Madeleine Thien de Free the Word!-speech uit.

Met de uitreiking van de prestigieuze Oxfam Novib PEN Awards door Oxfam Novib-directeur Michiel Servaes worden auteurs geëerd die vandaag, met gevaar voor hun vrijheid en leven, de waarheid zoeken en uitdragen. Na de uitreiking gaan de winnaars in gesprek met schrijver en journalist Hassnae Bouazza en Nieuwsuur-presentator Eelco Bosch van Rosenthal over hun oeuvre en ervaringen. Ook de winnaars dragen poëzie of proza voor uit eigen werk of dat van anderen.

Het programma van de Opening Night wordt omlijst met muzikale optredens door singer-songwriter Raj Mohan en wordt gepresenteerd door Hassnae Bouazza. De Opening Night is tot stand gekomen in samenwerking met Oxfam Novib, PEN International en PEN Nederland.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie