Hoe licht kan een wolk zijn (4+)

Houten Huis & Feikes Huis
zo 11
maart
 • zo 11 mrt
  15:00 - 15:45
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Eindtijd 15:45
  €8.00
  Geweest

Op het toneel staan drie mensen die zich van binnen een das voelen. De één bakt potten, de ander maakt muziek en de derde beweegt. Alledrie proberen ze ons eenzelfde verhaal te vertellen; over stil zijn van binnen en hoe moeilijk dat is. Een voorstelling voor iedereen die door de ruis het bos niet meer hoort.

De cast

Ik ben Das. Ik ben dol op eenzame wandelingen en stille plekken, dan is er rust en overzie ik alles. Ik draag graag een hoed om mijn gedachten en overpeinzingen een beetje bij elkaar te houden. Maar sinds kort woont er in mijn hoed een specht die er een gat in heeft gepikt. De specht heeft al zijn vrienden uitgenodigd en nu is het er een kabaal van jewelste. Soms is het heel even stil.


"Een wondermooie voorstelling, een poëtische ode aan opklimmen uit het duister en stilte zoeken in jezelf."
NRC Handelsblad ★★★★

"Oogstrelende voorstelling." Dagblad van het Noorden ★★★★

"De manier waarop de drie acteurs dit verhaal verbeelden is prachtig. Met een langzaam uitrollend doek, schitterend poppenspel van Meike van den Akker en Maarten Smit en met de sfeerbepalende muziek van de onmisbare multiinstrumentalist Radek Fedyk leiden zij het jonge publiek bedaard maar vastberaden een ander universum binnen, een universum vol eenvoudige poëtische teksten en een fraai vormgegeven decor." Leeuwarder Courant ★★★★

Maar dan piepen er door dat gat meteen weer nieuwe gedachten mijn hoofd binnen. Mooie, eindeloze en kronkelende gedachten, maar ook prangende vragen zoals: hoe licht kan een wolk zijn?

Credits

van Feikes Huis / Het Houten Huis
regie Gienke Deuten