Kassandra

Het Nationale Theater - Romana Vrede
17 jan
15:00
  • do 17 jan
    15:00 - 16:00
    HNT Studio's, Den Haag
    HNT Studio's
    Geweest

Toegankelijk gemaakt voor doven- en slechthorenden en blinden- en slechtzienden met audiodescriptie en een gebaren- en een schrijftolk.

Kassandra is de monoloog van Romana Vrede uit de voorstelling Oresteia van Theu Boermans uit 2018. Speciaal voor HNT Onbeperkt hebben Romana Vrede en Julie Peters deze monoloog toegankelijk gemaakt voor mensen met een auditieve of visuele beperking. 

Kassandra is als oorlogsbuit weggevoerd uit Troje en aangekomen in het huis van Klytaimnestra voorvoelt zij het drama wat haar te wachten staat. Opnieuw wil niemand haar geloven…

Om deze monoloog toegankelijk te maken voor doven- en slechthorenden werken wij met een Nederlandse gebarentolk en een schrijftolk. Voor blinden- en slechtzienden werken wij met live audiodescriptie.

Voor aanvang van de voorstelling is er een inleiding voor het publiek door Erna van den Berg waarin wordt uitgelegd wat er tot dan toe gebeurd is, zodat het publiek moeiteloos in kan stappen op het moment waarop Kassandra haar verhaal begint. Voor mensen met een auditieve beperking wordt tijdens de inleiding gewerkt met een schrijftolk. Voor mensen met een visuele beperking is er een meet-and-feel, een ontmoeting met de actrice en de mogelijkheid o.a. het kostuum te voelen.

Met deze voorstelling onderzoeken wij voor HNT Onbeperkt de integratie en theatraliteit van diverse middelen om een voorstelling toegankelijk te maken voor mensen met een auditieve of visuele beperking.

Stemfragment in twee formaten

Fragment (mp3)

Fragment (wav)

 

Credits

Anita Noordhoff schrijftolk
Emma de Esch tolk NGT
Aukje Boersma tolk NGT
Joris Smit Audiodescriptie

Acteur Rowena Hiwat

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie