Behind the iMasq

Xclusiv Artistry (aka Got Skills)
8 feb
-
9 feb
 • vr 8 feb
  20:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • za 9 feb
  19:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Een urgente oproep om onze maskers af te zetten en ons ons te ontketenen van culturele-, seksuele-, religieuze- en sociale kaders.

Het Rotterdamse dansgezelschap Xclusiv Artistry is al meer dan 15 jaar aanjager van ontwikkelingen van urban dans, hiphop-streetdance, breakdance en vogue. Vanuit een kunstenaarschap dat geworteld is in een sterk gevoel van authenticiteit creëren ze voorstellingen die er toe doen. In onze vluchtige en snel veranderende wereld is de druk tot vernieuwing, presteren en het erbij horen groter dan ooit. In Behind The iMASQ, het tweede deel van een serie, vertellen dansers openlijk over (hun) depressie en tonen zij de worsteling met onmacht, emoties, stigma’s, sociale druk en (zelf)afwijzing. Met dans, video, muziek, spoken word en rap onthullen ze hun kijk op de wereld zoals die zich afspeelt achter (hun) maskers. Behind The iMASQ roept op om onze maskers af te zetten en ons te ontketenen van culturele-, seksuele-, religieuze- en sociale kaders.

Cadance festival toont voor de 19e keer de actuele ontwikkelingen in het rijke Nederlandse danslandschap, met een programma dat niet minder dan 11 wereldpremières en 6 Nederlandse premières omvat. Van 25 januari t/m 9 februari delen aanstormende en toonaangevende dansmakers hun perspectief op de wereld met een breed publiek. Het festival opent met twee wereldpremières van prominente choreografen: Samir Calixto en Ryan Djojokarso.

Met het festivalthema New Stories vestigt CaDance deze editie de aandacht op de nieuwe verhalen die in de taal van het lichaam verteld worden; door makers van nu, aan het publiek van nu, over de wereld waarin we nu leven. Het festivalthema is ook volledig verweven in het populaire 4x4 dat het publiek meeneemt op een dansroute door Den Haag.

The Rotterdam dance company Xclusiv Artistry has for over 15 years been a booster of developments in urban dance, hiphop-streetdance, breakdance and vogue. Working from an artistry rooted in a strong sense of authenticity, they create performances that matter. In our fast-paced and quickly changing world the pressure towards innovation, achievement, and belonging is greater than ever. In Behind the iMASQ, the second part of a series, the dancers talk candidly about (their) depression and show the struggle with powerlessness, emotions, stigmas, social pressure, self-denial. With dance, video, music, spoken word, and rap, they reveal their view of the world as it appears behind their masks. Behind the iMASQ is an appeal to take off our masks and to free ourselves of cultural, sexual, religious, and social conventions.

Credits

Concept & regie Jason R. Jeandor & Ingeborg van Weissenbruch
Artistiek team / choreografie Jason R. Jeandor, Ingeborg van Weissenbruch, Shaquille George, Morena Stüger & Dane Badal
Dans Shaquille George, Morena Stüger, Tamblyn Baal, Sandra Spaan, Alexander Cara & Dane Badal
Spoken word / rap Kain Slim
Muziek(mix) 404LOST (Jahmal Jeandor), JX (JasonXclusiv), Martijn van der Woerd (Viool)

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie