The beauty of falling apart

Hilde Elbers & Heather Ware / Dans Brabant & Podium Bloos
5 feb
-
6 feb
 • di 5 feb
  20:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • wo 6 feb
  20:30
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Twee radicaal verschillende solo’s van twee choreografen en hun gedeelde passie.

De twee fenomenale dansers Hilde Elbers en Heather Ware vonden elkaar in de wens hun makerschap aan te scherpen en besloten een solo voor elkaar te creëren. In deze double bill wordt hun diepgewortelde fascinatie voor de kracht van de natuur, die in een kort ogenblik van bevrijdend naar bedreigend om kan slaan, voelbaar. Ze hebben alleen elkaar, hun lichamen en de fysieke ruimte om hen heen. Het rauwe The Barren Lands balanceert tussen gevecht en overgave. Elbers nodigt ons uit zowel onderdak als de wildernis in ons eigen lichaam te vinden. In A Fine Kind of Madness zien we een lichaam in conflict. Ware verkent het gevaarlijke wisselspel tussen veiligheid en het instinctieve verlangen van de mens om die veiligheid altijd weer op het spel te zetten.

Cadance festival toont voor de 19e keer de actuele ontwikkelingen in het rijke Nederlandse danslandschap, met een programma dat niet minder dan 11 wereldpremières en 6 Nederlandse premières omvat. Van 25 januari t/m 9 februari delen aanstormende en toonaangevende dansmakers hun perspectief op de wereld met een breed publiek. Het festival opent met twee wereldpremières van prominente choreografen: Samir Calixto en Ryan Djojokarso.

Met het festivalthema New Stories vestigt CaDance deze editie de aandacht op de nieuwe verhalen die in de taal van het lichaam verteld worden; door makers van nu, aan het publiek van nu, over de wereld waarin we nu leven. Het festivalthema is ook volledig verweven in het populaire 4x4 dat het publiek meeneemt op een dansroute door Den Haag.

The two phenomenal dancers, Hilde Elbers and Heather Ware found each other in the wish to refine their craft and decided to create a solo for each other. In this double bill, their deeply rooted fascination for the force of nature, which can quickly change from liberating to threatening, is made tangible. They only have each other, their bodies, and the physical space around them. The raw The Barren Lands balances between conflict and surrender. Elbers invites us to find shelter and wilderness in our own bodies. In A Fine Kind of Madness we see a body in conflict. Ware explores the dangerous exchange between safety and man’s instinctive desire to risk his own safety.

Credits

Concept en performance Hilde Elbers en Heather Ware
Muziek Arthur van der Kuip en Jakob Koranyí
Lichtontwerp Ellen Knops
Dramaturgie Anne-Marije van den Bersselaar en Moos van den Broek
Met dank aan LeineRoebana, ICKamsterdam

 

The Beauty of Falling Apart is een coproductie van DansBrabant en Podium Bloos met ondersteuning van het Performing Arts Residency programma, Banff Centre for Arts and Creativity (Canada).

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie