The Protagonist

Dunja Jocic / Korzo producties & Bird Productions
1 feb
-
2 feb
 • vr 1 feb
  21:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest
 • za 2 feb
  21:00
  Theater aan het Spui, Den Haag
  Zaal 2
  Geweest

Surrealistische voorstelling waarin een vrouw zowel haar on- als offline identiteit dreigt te verliezen.

Dunja Jocic is één van de spannendste, nieuwe choreografen in Nederland, die in 2018 de Prijs van de Nederlandse Dansdagen ontving. Vanuit een even originele als compromisloze visie op dans maakt zij hallucinerende en filmische voorstellingen met een elektrisch geladen en grillig virtuoze danstaal. In haar nieuwste voorstelling The Protagonist volgen we een narcistische, computerverslaafde jonge vrouw. Ze raakt dieper en dieper verstrikt in de digitale wereld en kan zich steeds moeilijker staande houden. In een poging grip te krijgen op haar leven, gaat ze rigoureus offline. Haar toevlucht tot de analoge wereld veroorzaakt een stroom aan surrealistische dagdromen, waarin het heden zich met het verleden van de mythische, gewelddadige en tragische Queen Mary van Schotland vermengt. In een verbluffende beeldenstroom vecht de vrouw voor het behoud van haar identiteit.

Cadance festival toont voor de 19e keer de actuele ontwikkelingen in het rijke Nederlandse danslandschap, met een programma dat niet minder dan 11 wereldpremières en 6 Nederlandse premières omvat. Van 25 januari t/m 9 februari delen aanstormende en toonaangevende dansmakers hun perspectief op de wereld met een breed publiek. Het festival opent met twee wereldpremières van prominente choreografen: Samir Calixto en Ryan Djojokarso.

Met het festivalthema New Stories vestigt CaDance deze editie de aandacht op de nieuwe verhalen die in de taal van het lichaam verteld worden; door makers van nu, aan het publiek van nu, over de wereld waarin we nu leven. Het festivalthema is ook volledig verweven in het populaire 4x4 dat het publiek meeneemt op een dansroute door Den Haag.

Dunja Jocic is one of the most exciting new choreographers in the Netherlands. She received the Prize of the Nederlandse Dansdagen in 2018. From an equally original as uncompromising view of dance, she creates hallucinatory, cinematic performances with an electrically charged and capriciously virtuoso dance language. In her latest performance The Protagonist we follow a narcissistic young woman who is a computer-addict. She becomes increasingly entangled in the digital world and finds it more and more difficult to maintain herself. In an attempt to get control over her life, she rigorously decides to go offline. Her escape into the analogue world sets off a stream of surreal daydreams, where the present merges with the past in the person of the mythic, violent, and tragic Mary Queen of Scots. In an astonishing stream of images the woman fights to protect her identity.

Credits

Concept, regie en choreografie Dunja Jocic
Performance Dunja Jocic, Christiaan De Donder, Karlijn Roest, Gergo Farkas, Amy Josh, Harry de Wit
Compositie Harry de Wit
Tekst Barbara Marković
Lichtontwerper Pavla Beranova
Kostuumontwerp Slavna Martinovic

 

The Protagonist is een coproductie van Korzo producties en Stichting Bird Productions in samenwerking met Grand theatre Groningen en wordt mogelijk gemaakt door Fonds Podiumkunsten, Kunstraad Groningen, Fonds 21, Stichting Dioraphte en Prins Bernard Cultuurfonds.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie