LIEDERDUETT

Compagnia Zappalà Danza
30 jan
20:00
  • wo 30 jan
    20:00
    Theater aan het Spui, Den Haag
    Zaal 1
    Geweest

Een poëtisch tweeluik met zang, muziek en dans over Kain en Abel en het oerverhaal van de eerste doodslag.

Elektronische muziek, een piano waarop Schubert wordt gespeeld, vier lichamen en een countertenor zijn de gelijkwaardige hoofdrolspelers in het tweeluik LIEDERDUETT van Compagnia Zappalà Danza, één van de meest gerenommeerde dansgezelschappen van Italië. In een poëtisch evenwicht tussen zang, muziek en dans laat choreograaf Robert Zappalà zich inspireren door het verhaal van Kain en Abel. In deel één Corpo a corpo wordt het conflict tussen de wens om te blijven en die om te vertrekken getransformeerd naar hedendaagse burgeroorlogen, massamigratie en dood. De rouw als bouwsteen van de wereld. Maar wat als Kain Abel niet had gedood? Tegenhanger Come le ali neemt dit utopische idee als vertrekpunt. Twee lichamen versmelten in een nieuw organisme, een symbiose voorbij het conflict, waarin gelijkwaardigheid voorop staat. Een tweeluik dat direct je zenuwbanen binnendringt.

Cadance festival toont voor de 19e keer de actuele ontwikkelingen in het rijke Nederlandse danslandschap, met een programma dat niet minder dan 11 wereldpremières en 6 Nederlandse premières omvat. Van 25 januari t/m 9 februari delen aanstormende en toonaangevende dansmakers hun perspectief op de wereld met een breed publiek. Het festival opent met twee wereldpremières van prominente choreografen: Samir Calixto en Ryan Djojokarso.

Met het festivalthema New Stories vestigt CaDance deze editie de aandacht op de nieuwe verhalen die in de taal van het lichaam verteld worden; door makers van nu, aan het publiek van nu, over de wereld waarin we nu leven. Het festivalthema is ook volledig verweven in het populaire 4x4 dat het publiek meeneemt op een dansroute door Den Haag.

Electronic music, a piano on which music by Schubert is played, four bodies, and a counter tenor are the equal protagonists in the two-part performance LIEDERDUETT by Compagnia Zappalà Danza, one of the most renowned dance companies in Italy. In a poetic balance between singing, music, and dance, choreographer Robert Zappalà was inspired by the story of Cain and Abel. In part one, Corpo a corpo, the conflict between the desire to stay and to leave is transformed to today’s civil wars, mass migration, and death. Mourning as building blocks of the world. But what if Cain hadn’t killed Abel? Counterpart Come le ali takes this utopian idea as point of departure. Two bodies merge into a new organism, a symbiosis past the conflict where equality prevails. A two-part performance you take in through your synapses.

Credits

Concept Nello Calabrò and Roberto Zappalà
Choreografie: Roberto Zappalà
Dans Adriano Coletta, Filippo Domini, Gaetano Montecasino, Fernando Roldan Ferrer
Pianist Luca Ballerini
Zang Vitali Rozynko
Muziek Franz Schubert
Elektronische muziek Pierpaolo Cimino
Met dank aan Giuseppe Recupero en Remus Constantin Ilas

LIEDERDUETT is een productie van Compagnia Zappalà Danza in coproductie met Scenario Pubblico/CZD-Centro di Produzione della Danza en Bolzano Danza / Tanz Bozen in samenwerking met Korzo producties en MilanOltre Festival. De productie wordt financieel mede mogelijk gemaakt door Ministero dei Beni e delle Attività Culturali e del Turismo en Regione Siciliana Ass.to del Turismo, Sport e Spettacolo. Compagnia Zappalà Danza is partner van Korzo in het Europese dansnetwerk Danse Qui Danse.

Accepteert u onze cookies?
Om uw bezoek aan deze website persoonlijk en snel te maken, gebruiken wij diverse cookies. Wij gaan ervan uit dat u dat goed vindt, wanneer u de site bekijkt.
Meer informatie